Τελευταία Νέα

Biden: Επανεκκίνηση της άδειας για το πρώτο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ

Biden: Επανεκκίνηση της άδειας για το πρώτο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ

Το αναμένεται να παρέχει ενέργεια σε περισσότερα από 400.000 σπίτια στη Μασαχουσέτη

 

Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε ότι θα επανεκκινήσει την άδεια για το πρώτο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ, αντιστρέφοντας μια απόφαση της κυβέρνησης Trump που ακύρωσε τη διαδικασία στα τέλη του περασμένου έτους.

Το Υπουργείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανού των ΗΠΑ (BOEM), σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε ότι θα επαναλάβει μια περιβαλλοντική μελέτη του έργου Vineyard Wind ως μέρος του ευρύτερου σχεδίου για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα.
«Η BOEM έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει μια ισχυρή και έγκαιρη αναθεώρηση του προτεινόμενου έργου», δήλωσε η επικεφαλής Amanda Lefton.
Τον Δεκέμβριο, η Vineyard Wind ζήτησε μια παύση στην ομοσπονδιακή διαδικασία αδειοδότησης, προκειμένου να αποφασίσει εάν οι αλλαγές στο σχεδιασμό της ήταν απαραίτητες λόγω της αλλαγής στους κατασκευαστές στροβίλων, με αποτέλεσμα η BOEM να τερματίσει ολόκληρη την αναθεώρησή της.

Ανησυχίες για την αλιεία

Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump είχε υποσχεθεί να υποστηρίξει τη νεοσυσταθείσα βιομηχανία των ΗΠΑ ως μέρος της ατζέντας της ενεργειακής κυριαρχίας, αλλά η άδεια του Vineyard Wind καθυστέρησε επανειλημμένα εν μέρει λόγω ανησυχιών ότι οι τουρμπίνες της θα παρέμβουν στην εμπορική αλιεία.
Η Vineyard Wind είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Avangrid Inc, μιας μονάδας της ισπανικής Iberdrola και των Δανών συνεργατών της στην Κοπεγχάγη. Το έργο απέχει 15 μίλια (24 χλμ.) από την ακτή της Μασαχουσέτης. Μόλις κατασκευαστεί, αναμένεται να παρέχει ενέργεια σε περισσότερα από 400.000 σπίτια της Μασαχουσέτης. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Vineyard Wind. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον οργανισμό καθώς εγκαινιάζουμε μια βιομηχανία που θα δημιουργήσει χιλιάδες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενώ θα λάβει επίσης ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής». Η Responsible Offshore Development Alliance, μια ομάδα της αλιευτικής βιομηχανίας, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η επανάληψη της διαδικασίας αδειοδότησης θα παρέχει νέες ευκαιρίες για το κοινό να αξιλογήσει το έργο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης