Ενέργεια

Η Chevron εξαγοράζει την εταιρεία διαχείρισης αγωγών Noble Midstream

Η Chevron εξαγοράζει την εταιρεία διαχείρισης αγωγών Noble Midstream

Στα 1,1 δισ. δολ. ανέρχεται το τίμημα

 

Η Chevron Corp ανακοίνωσε την Παρασκευή 5/2/2021 ότι προσφέρθηκε θα αγοράσει μετοχές στην Noble Midstream Partners LP που δεν κατέχει ήδη, σε μια συμφωνία αξίας 1,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μήνες μετά την αγορά της εταιρείας αγωγών, Noble Energy.

Η Chevron, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο έκλεισε συμφωνία για την αγορά μετοχών 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων της μικρότερης αντίπαλης Noble Energy, κερδίζοντας σχεδόν 63% μερίδιο στο Noble Midstream παράλληλα με τα μεγάλα σχιστολιθικά και τα διεθνή αποθέματα φυσικού αερίου.
Ο αμερικανικός γίγαντας πετρελαίου ανακοίνωσε ότι έχει υποβάλει προσφορά για να αγοράσει το υπόλοιπο της Noble Midstream στα 12,47 $ ανά κοινή μετοχή σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος την Πέμπτη. Οι μετοχές της Noble Midstream αυξήθηκαν περισσότερο από 6% στα 13,13 $ στις αρχές της συνεδρίασης την Παρασκευή, λίγο πάνω από την τιμή προσφοράς.

Οι επενδυτές της Noble Midstream, ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένουν μια μια ανταγωνιστική προσφορά, επειδή η Chevron κατέχει τη μητρική της, δήλωσε ο Ethan Bellamy, διευθύνων σύμβουλος στο East Daley Capital Advisors. «Περιμένουμε ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί ταχέως, χωρίς ρυθμιστικά εμπόδια», δήλωσε ο Bellamy. Η San Ramon, Chevron, που είναι τώρα ο μεγαλύτερος πελάτης της Noble Midstream, είπε ότι η πλήρη κυριότητα των περιουσιακών στοιχείων θα την βοηθήσει να βελτιώσει τη διακυβέρνησή τους. «Το μεγαλύτερο όφελος της συναλλαγής για τη Chevron είναι η απλοποίηση της εταιρικής της οντότητας», δήλωσε ο Rob Thummel, διαχειριστής χαρτοφυλακίου ενέργειας στην Tortoise Capital. Τα περιουσιακά στοιχεία υποδομής προσφέρουν επίσης πιο σταθερές ταμειακές ροές από τις επιχειρήσεις γεώτρησης πετρελαίου, δήλωσε ο Thummel, σημειώνοντας ότι οι ταμειακές ροές μεσαίου ρεύματος βασίζονται στον όγκο των προϊόντων που μετακινούνται στο δίκτυο της Noble Midstream. Ο φορέας εκμετάλλευσης αγωγών παρέχει υπηρεσίες συγκέντρωσης, επεξεργασίας και μεταφοράς αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και νερού στη λεκάνη DJ στο Κολοράντο και τη λεκάνη του Ντελαγουέρ στο Τέξας. Οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαστεί την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της Noble Midstream, ανακοίνωσε η Chevron.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης