Ενέργεια

Ενισχύεται το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Σουηδία

Ενισχύεται το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Σουηδία
Η Bee είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Σουηδία με περισσότερα από 2.000 δημόσια σημεία χρέωσης

Η Statkraft συνεργάζεται με την Bee Charging Solutions AB εξαγοράζοντας το 51% της εταιρείας, ενώ η Öresundkraft, η Jämtkraft και η Tekniska Verken θα διατηρήσουν το 49%.

Μαζί με τη σουηδική επιχείρηση χρέωσης της Statkraft Grön Kontakt AB, η Bee Charging Solutions θα γίνει πλέον ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης  στη Σουηδία, Mer Sweden AB.

Η Bee είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Σουηδία με περισσότερα από 2.000 δημόσια σημεία χρέωσης και εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 15-20%. Η συγχωνευθείσα εταιρεία ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην επικείμενη «έκρηξη» ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Σουηδία. Η Mer Sweden θα ενσωματωθεί στο χαρτοφυλάκιο εταιρειών χρέωσης της Mer στη Νορβηγία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι φιλοδοξίες της Statkraft

Η Statkraft έχει σαφείς φιλοδοξίες για περαιτέρω ανάπτυξη της φόρτισης EV. Η συνεργασία της εταιρείας με την Bee είναι ένα παράδειγμα αυτού, και εξετάζονται περαιτέρω βήματα. Ο Kristoffer Thoner είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος που ηγείται του αυξανόμενου χαρτοφυλακίου εταιρειών.

«Ανυπομονώ να αναλάβω το έργο μαζί με τον υπόλοιπο οργανισμό, καθώς και τους νέους συναδέλφους μας στη Bee, δημιουργώντας την καλύτερη και πιο προσανατολισμένη προς τους καταναλωτές εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Thoner.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης