Τελευταία Νέα

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: H συμφωνία ΔΕΗΑΝ - RWE φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην απολιγνιτοποίηση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: H συμφωνία ΔΕΗΑΝ - RWE φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην απολιγνιτοποίηση
Ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης τονίζει ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του για νέες κοινές επενδυτικές δράσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας

«Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την έγκριση από το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. του συμφωνητικού συνεργασίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. με την RWE Renewables GmbH, για την από κοινού υλοποίηση, στη χώρα, φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW, μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος (JVCo)», αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης και προσθέτει ότι «πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, η οποία έρχεται σε συνέχεια του MoU που είχαν συνάψει η ΔΕΗ με την RWE στις 9 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βερολίνο. Η εξέλιξη αυτή θέτει σε φάση υλοποίησης το μεγαλόπνοο σχέδιο των δύο εταιρειών, για κοινές επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στο βηματισμό της Ελλάδας προς τη μεταλιγνιτική εποχή».

Ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης τονίζει ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του για νέες κοινές επενδυτικές δράσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στην ενεργειακή αγορά, συμμετέχοντας ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την απολιγνιτοποίηση της χώρας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα της RWE και μέλος του Δ.Σ. - Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας και Επενδύσεων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Πατεράκης, υπογραμμίζει ότι οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW, θα υλοποιηθούν μέσω ενός κοινού επενδυτικού σχήματος, στο οποίο η RWE Renewables GmbH θα συμμετέχει με 51% και με 49% η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., θυγατρική εταιρεία κατά 100% της ΔΕΗ.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «η συμφωνία συνεργασίας με τη ΔΕΗ καταδεικνύει το ισχυρό ενδιαφέρον της RWE να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική ενεργειακή αγορά, επιταχύνοντας τους χρόνους μετάβασής της σε “καθαρές”, περιβαλλοντικά, πηγές ενέργειας. Το στρατηγικό σχέδιο απεξάρτησης της Ελλάδας από το λιγνίτη, την καθιστά μια πολλά υποσχόμενη χώρα για επενδύσεις στις ΑΠΕ, σε έναν τομέα, στον οποίο η RWE διαθέτει πολυετή και εξειδικευμένη εμπειρία. Πρόθεση του γερμανικού ομίλου είναι να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα επενδυτικά, αλλά και να στηρίξει, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη ελληνική ενεργειακή εταιρεία, το μακρόπνοο σχέδιο για μηδενικό “αποτύπωμα” άνθρακα στη χώρα», προσθέτει ο κ. Γ. Πατεράκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης