Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκε η δραστηριότητα διύλισης

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκε η δραστηριότητα διύλισης

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 6,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Φεβρουαρίου σε 469 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, κατά περισσότερο από 6 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τα ποσοστά παραγωγής στα προ-πανδημικά επίπεδα το Μάρτιο εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης καυσίμων, ανακοίνωσε η ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 6,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Φεβρουαρίου σε 469 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 985.000 βαρελιών.
Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα σε 83%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.
Οι ροές αργού στα αυξήθηκαν κατά 152.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η ΕΙΑ, καθώς τα διυλιστήρια αναμένουν ότι η ζήτηση καυσίμων θα συνεχίσει να ανακάμπτει μετά την πτώση που είχε προκληθεί από τον κορωναϊό το περασμένο έτος. Η ζήτηση καυσίμων ήταν επίσης υψηλότερη, με το διυλισμένο προϊόν να ανεβαίνει στα 20,2 εκατομμύρια bpd.
Η ζήτηση βενζίνης τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι 10% χαμηλότερη σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 216.000 bpd, .
Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 256,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, έναντι των προσδοκιών για πτώση 790.000 βαρελιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης