Ενέργεια

Τι ετοιμάζει η Audi για να ανταγωνιστεί το Model S της Tesla

Τι ετοιμάζει η Audi για να ανταγωνιστεί το Model S της Tesla
Εντείνεται ο ανταγωνισμός κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών στην ηλεκτροκίνηση

Την ηλεκτρική της έκδοση e-tron GT με τιμή εκκίνησης 100.000 δολάρια παρουσίασε αυτή την εβδομάδα η Audi, ενημερώνοντας ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι.

Μάλιστα, άνθρωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας βαπτίζουν το μοντέλο της Αudi ως το «αντίπαλον δέος» του μοντέλου S της Tesla.  

«Το Audi e-tron GT είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την Audi. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε το μέλλον της ηλεκτρικής premium κινητικότητας», δήλωσε ο Hildegard Wortmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ της AUDI AG.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η πλήρης φόρτιση για e-tron GT είναι 238 μίλια και 232 μίλια για το RS e-tron GT. Το e-tron GT παράγει έως 522 ίππους, ενώ το RS e-tron GT διανέμει έως και 637 ίππους και στους τέσσερις τροχούς, δήλωσε η Audi USA.

Τα «όπλα» της Audi

Τα νέα ηλεκτρικά sedan της Audi θα είναι η τρίτη και η τέταρτη ηλεκτρική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στις ΗΠΑ. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να έχει ένα χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικού μοντέλου 30% έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων και υβριδίων plug-in. Εκτός από το e-tron και το e-tron Sportback, ένα πέμπτο EV - το Audi Q4 e-tron - αναμένεται να ενταχθεί στη γκάμα μοντέλων Audi το επόμενο έτος.

«Η Audi στοχεύει να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα CO2 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των οχημάτων της έως το 2050» συμπλήρωσε ο Hildegard Wortmann.

Ενώ η Audi στοχεύει να είναι ουδέτερη ως προς τις εκπομπές CO2 σε τρεις δεκαετίες, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με τις υψηλότερες πωλήσεις, η GM, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι στοχεύει σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον.

Δικός της στόχος η εξάλειψη όλων των εκπομπών από νέα ελαφρά οχήματα έως το 2035 στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για να γίνει καταστεί ανθρακικά ουδέτερη επιχείρηση έως το 2040.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης