Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Προμήθεια «πράσινης» ενέργειας μέσω PPA για την EDF με την αμερικανική BASF

Προμήθεια «πράσινης» ενέργειας μέσω PPA για την EDF με την αμερικανική BASF
Το PPA αφορά την προμήθεια 25 MW για την εγκατάσταση Verbund της BASF στο Freeport και 10 MW για την τοποθεσία Pasadena, στο Texas

Η EDF Energy Βόρειας Αμερικής πρόκειται να προμηθεύσει των γίγαντα χημικών BASF με 35 MW ηλεκτρικής ενέργειας από ένα ανώνυμο αιολικό πάρκο στο Τέξας, βάσει Σύμβασης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA).

Το PPA αφορά την προμήθεια 25 MW για την εγκατάσταση Verbund της BASF στο Freeport και 10 MW για την τοποθεσία Pasadena, στο Texas.


Το πρόγραμμα

Το αιολικό πάρκο που επιλέχθηκε να προμηθεύσει με καθαρή ενέργεια την BASF βρίσκεται στο Crocket County του Τέξας και η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2021.

Η συμφωνία προστίθεται σε ένα ακόμα πρόσφατο PPA που ανακοινώθηκε και αφορά την προμήθεια του δικτύου του Freeport από το ηλιακό project Space City της EDF Renewables, ισχύος 55 MW.Η κατασκευή του Space City, που βρίσκεται στο Wharton του Τέξας, αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021 και η παροχή ανανεώσιμης ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2022.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης