Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: 100 εκατ. δολ.για την χρηματοδότηση τεχνολογιών καθαρής ενέργειας

ΗΠΑ: 100 εκατ. δολ.για την χρηματοδότηση τεχνολογιών καθαρής ενέργειας

Η νέα Ομάδα Εργασίας για την Κλιματική Καινοτομία θα επικεντρωθεί στην εμπορευματοποίηση τεχνολογιών

 

Η κυβέρνηση του Biden ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ θα προσφέρει χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη ενεργειακών τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και θα δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για να βοηθήσει την ανάπτυξη και την πώλησή τους.

Η Εθνική Σύμβουλος για το Κλίμα, Gina McCarthy, αποκάλυψε το μέτρο στην πρώτη συνάντηση της Εθνικής Ομάδας για το Κλίμα, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής από 21 ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Η ειδική ομάδα δημιουργήθηκε με εκτελεστική εντολή του Προέδρου Joe Biden στις 27 Ιανουαρίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στροφή στην οικονομία καθαρής ενέργειας

Η McCarthy επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του Biden πιστεύει ότι η επιθετική στροφή προς μια οικονομία καθαρής ενέργειας μπορεί να αναζωογονήσει την οικονομία των ΗΠΑ και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. «Θέτουμε την Αμερική σε τροχιά για να δημιουργήσει καλές αμοιβές, συνδικαλιστικές θέσεις εργασίας με δίκαιο τρόπο σε κοινότητες σε ολόκληρο το έθνος που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των νέων κατασκευών για καθαρή ενέργεια και νέων τεχνολογιών, εργαλείων και υποδομών που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα », επεσήμανε η McCarthy.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης ότι η νέα Ομάδα Εργασίας για την Κλιματική Καινοτομία θα επικεντρωθεί στην εμπορευματοποίηση τεχνολογιών όπως η άμεση δέσμευση ρύπων και η αποθήκευση μπαταριών και «υπογραμμίζει την έρευνα για ενίσχυση και κατασκευή κρίσιμων αλυσίδων εφοδιασμού καθαρής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες». Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων του Τμήματος Ενέργειας, ή ARPA-E, χρηματοδοτεί έργα υψηλού κινδύνου αλλά δυνητικά μετασχηματισμού ενέργειας, όπως μπαταρίες επόμενης γενιάς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αποθήκευση ενέργειας από αιολική και ηλιακή ενέργεια. Η προηγούμενη κυβέρνηση Trump είχε επιδιώξει να τερματίσει τα προγράμματα ARPA-E και τα δάνεια, αλλά το πρόγραμμα είχε διμερή υποστήριξη στο Κογκρέσο και συνέχισαν να το χρηματοδοτούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης