Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ζημιές 1,90 δισ. δολ. για την Glencore το 2020

Ζημιές 1,90 δισ. δολ. για την Glencore το 2020
H Glencore ανακοίνωσε ότι η νέα της στρατηγική για το κλίμα θα τεθεί στους μετόχους κατά τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας τον Απρίλιο

Kαθαρές ζημιές ύψους 1,90 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2020 σημείωσε η Glencore σε σύγκριση με τις αντίστοιχες επιδόσεις των  404 εκατ. ζημιών το 2019.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η επιστροφή στα κέρδη πραγματοποιήθηκε το β΄ εξάμηνο του έτους και επιβεβαίωσε την επιστροφή στα μερίσματα το 2021.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 1,73 δισ. καθαρών ζημιών.

Από την άλλη πλευρά, η Glencore ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 697 εκατ. στο β΄ εξάμηνο του έτους, ανακάμπτοντας από τις ζημιές των 2,60 δισ. δολαρίων στο α΄ εξάμηνο.

Επιπλέον, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι ξεκινάει εκ νέου τη διανομή μερίσματος, ύψους 0,12 δολαρίων το 2021.

«Η πανδημία COVID-19 είναι μια εξαιρετική πρόκληση που συνεχίζει να επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, η ισχύς της υποκείμενης απόδοσής μας για το 2020 αποτελεί πίστωση για τους εξειδικευμένους και αφοσιωμένους υπαλλήλους μας και αντικατοπτρίζει επίσης μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο και ικανότητα προσαρμογής γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και στις ανάγκες των πελατών» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Glencore Ivan Glasenberg.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Glencore είπε ότι η νέα της στρατηγική για το κλίμα θα τεθεί στους μετόχους κατά τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας τον Απρίλιο, προσθέτοντας ότι η πώληση μεριδίου 73% στο έργο χαλκού Mopani στη Ζάμπια για 1,5 δισ. Δολάρια αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τέλος, η εταιρεία δήλωσε έτοιμη να υποστηρίξει τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία της για καθαρό μηδέν έως το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης