Ενέργεια

Έως τις 23 Φεβρουαρίου παρατείνεται το Market Test για τα πακέτα ρεύματος της ΔΕΗ

Έως τις 23 Φεβρουαρίου παρατείνεται το Market Test για τα πακέτα ρεύματος της ΔΕΗ
Σχετική απόφαση έλαβε η Κομισιόν

Παρατείνεται έως τις 23 Φεβρουαρίου το Market Test μέσω του οποίου η Κομισιόν διερευνά το ενδιαφέρον των Ελλήνων προμηθευτών για την αγορά πακέτων ρεύματος της ΔΕΗ, ώστε να αρθεί το μονοπώλιο της επιχείρησης στην παραγωγή ρεύματος από το συγκεκριμένο καύσιμο.
Η σχετική απόφαση ελήφθη από την Κομισιόν καθώς ορισμένοι προμηθευτές καθυστέρησαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που τους έστειλε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες θα χρειαστούν μερικές ημέρες προκειμένου να αξιολογήσουν τις απαντήσεις και να συζητήσουν τα συμπεράσματα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργείας.
Με βάση αυτά τα δεδομένα όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα κλείσει στο πλαίσιο επόμενης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας που είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο.
Εξάλλου το γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο του Market Test είναι μάλλον επιφυλακτικές έως αρνητικές και ο κίνδυνος αποτυχίας του εγχειρήματος που προωθεί με επιμονή η Κομισιόν ορατός, δεν αποκλείεται επαναπροσδιορισμός των όρων πώλησης των πακέτων ενέργειας της ΔΕΗ με στόχο να γίνουν πιο ελκυστικά για τους προμηθευτές.


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης