Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Σε αυτές τις περιοχές της Αττικής ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης - Διευκρινίσεις Πέτσα

ΔΕΔΔΗΕ: Σε αυτές τις περιοχές της Αττικής ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης - Διευκρινίσεις Πέτσα

Χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών, αποκεντρωμένης διοίκησης και δήμων, τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Δίκτυο Μέσης Τάσης της Αττικής και απομένουν κάποια μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα Βόρεια Προάστια, προχωρώντας ταυτόχρονα στην αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση καθώς και μεμονωμένων παροχών.

Οι εργασίες επικεντρώνονται στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).


Ηλεκτροδότηση 60.000 νοικοκυριών


Σημειώνεται ότι μέχρι χθες (17/2) αργά το βράδυ έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σήμερα το πρωί, το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αττικής - που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα - θα ενισχυθεί περαιτέρω με επιπλέον 25 συνεργεία (περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς έχουν αποκατασταθεί στις περιοχές αυτές οι ζημιές από τη Μήδεια. Εξάλλου και στη Βόρεια Εύβοια, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την κακοκαιρία, μέσα στις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο και στους τελευταίους 4 οικισμούς.

Πέτσας: Ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τα προβλήματα που σημειώθηκαν με το κύμα κακοκαιρίας Μήδεια, τόνισε  ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών, αποκεντρωμένης διοίκησης και δήμων «κάτι που έχουμε πει ότι θα το ξεκαθαρίσουμε μέσα στο εξάμηνο του 2021».

Διευκρίνισε ότι δεν θα κοπούν όλα τα δέντρα για να έχουμε εναέριες γραμμές ρεύματος, αλλά σκοπός είναι να γίνει υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος.

Υπάρχουν ευθύνες για τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης,  αλλά ήταν τόσο έντονο το καιρικό φαινόμενο σε κάποιες περιοχές και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Σημείωσε πως γι' αυτό το λόγο αποφασίστηκε  την Τρίτη (16/2), να συνδράμουν κινητές ομάδες της ΕΜΑΚ, του στρατού και των Δήμων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πέτσας, αν δεν γίνονταν αυτές οι ενέργειες, δεν θα ερχόταν το ρεύμα «ούτε σε μια εβδομάδα».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης