Διεθνή

Μusk: Tο bitcoin είναι σχεδόν τόσο χαζό όσο τα παραδοσιακά χρήματα

Μusk: Tο bitcoin είναι σχεδόν τόσο χαζό όσο τα παραδοσιακά χρήματα
Διαδικτυακή αντιπαράθεση στο Twitter μεταξύ Musk - Zhao

Ως «αρκετά περιπετειώδη» επένδυση για την αυτοκινητοβιομηχανία της Tesla χαρακτήρισε το στοίχημα των 1,5 δισ. δολαρίων στο bitcoin ο ιδρυτής της εταιρείας, Elon Musk.

«Το να έχεις κανείς στην κατοχή του bitcoin είναι λιγότερο χαζό από το να διατηρεί μετρητά ή τόσο περιπετειώδες όσο το να έχει μετοχές μιας εταιρείας που τυγχάνει διαπραγμάτευσης στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500» έγραψε ο Musk σε tweet του, απαντώντας στον CEO της Binance Holdings, Changpeng Zhao.

Τι είπε ο Zhao

Ο Zhao, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο Bloomberg, ανέφερε ότι τον εξέπληξε το γεγονός πως ο Μusk είναι οπαδός του Dogecoin. Ο Μusk έχει εκφραστεί πολλές φορές μέσω Twitter υπέρ του Dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος με έμβλημα ένα σκυλάκι Shiba Inu, που ξεκίνησε ως αστείο το 2013. Εν προκειμένω, αξίζει να σημειωθεί πως η Binance πρόσθεσε πρόσφατα στην πλατφόρμα της συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Dogecoin προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση.

Ο Ζhao αναρωτήθηκε στη συνέντευξή του γιατί η Tesla επέλεξε να αγοράσει Bitcoin αν ο Μusk είναι τόσο «φανατικός θαυμαστής» του Dogecoin. Τα σχόλιά του ώθησαν τον τελευταίο να εξηγήσει την κίνηση της Tesla, η οποία σχεδιάζει να δεχτεί το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής.

«Όταν τα παραδοσιακά νομίσματα παρουσιάζουν αρνητικό ενδιαφέρον, μόνο ένας ανόητος δεν θα κοιτάξει αλλού», έγραψε ο Μασκ σε tweet του. «Το Bitcoin είναι σχεδόν τόσο χαζό όσο τα παραδοσιακά χρήματα» πρόσθεσε. Η λέξη κλειδί είναι «σχεδόν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης