Εξοικονομώ

Ο κρυφός άσος των θερμοπομπών για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας

Ο κρυφός άσος των θερμοπομπών για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας
Ελέγχουμε περιοδικά την κατάσταση του θερμοπομπού

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ευρεία χρήση των θερμοπομπών, ιδιαίτερα σαν συμπληρωματική θέρμανση η οποία εξοικονομεί καύσιμα καθώς, μεταξύ άλλων, η τοποθέτησή τους είναι ιδιαίτερα απλή (αρκεί μόνο η «στερέωσή» τους στον τοίχο και η τοποθέτησή τους στην πρίζα) και η τιμή τους προσιτή.

Στα θετικά τους περιλαμβάνεται, επίσης, το γεγονός ότι, λόγω του θερμοστάτη που διαθέτουν, μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα, δηλαδή σε κάθε δωμάτιο μιας κατοικίας ή ενός μεγάλου γραφείου.Το ζήτημα όμως είναι η σωστή τους διατήρηση, προκειμένου να ζεσταθούμε σωστά, τακτικά και ποικιλοτρόπως.

Απόδοση δια μέσου της σωστής τοποθέτησης

Η σχεδόν ανέξοδη εγκατάστασή τους είναι από τα σημαντικά πλεονεκτήματα των θερμοπομπών. Συγκεκριμένα, η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Η πρώτη γίνεται στον τοίχο και η δεύτερη στο δάπεδο με τις κατάλληλες βάσεις.

Μάλιστα, η δεύτερη επιλογή «διευκολύνει» περισσότερο, καθώς μπορούμε και μετακινούμε την ηλεκτρική συσκευή, όπου και όπως θέλουμε. Το βασικό είναι ότι απαγορεύεται η τοποθέτησή της κοντά σε ζεστές επιφάνειες, όπως φούρνος, τζάκι και κουζίνα γκαζιού.

Θερμοκρασία

Στη συνέχεια, είναι καίριας σημασίας θέμα η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας για την βέλτιστη απόδοση της συσκευής.
Η κατάλληλη θερμοκρασία προσδιορίζεται μεταξύ 18-24 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, οι ανάγκες που θέλουμε να καλύψουμε στην εκάστοτε συνθήκη, θα υπαγορεύσουν το κατάλληλο πλαίσιο της θερμοκρασίας που επιθυμούμε.

Παράλληλα, σε σπίτια που υπάρχει υγρασία, καλό θα ήταν να γίνει μια χρήση ενός αφυγραντήρα στην αρχή και στη συνέχεια να τεθεί σε λειτουργία ο θερμοπομπός. Γιατί όχι και συνδυαστικά για ένα καλύτερο και σίγουρο αποτέλεσμα!

θερμοπομπός Atlantic ALTIS HD, Atlantic ALTIS HD, θερμοπομπός Atlantic

Συντήρηση

Το Α και το Ω για την κάθε συσκευή που βάζουμε στο σπίτι μας για την μακροζωία τους. Ελέγχουμε περιοδικά την κατάσταση του θερμοπομπού. Όπως λέγεται, είναι αναγκαίος ο καθαρισμός των περσίδων του θερμοπομπού, από τη σκόνη. Μπορούμε να το κάνουμε εύκολα με μία μαλακή βούρτσα ή με ηλεκτρική σκούπα. Η εξωτερική επιφάνεια του σώματος μπορεί να καθαριστεί με νοτισμένο πανί, ποτέ όμως με σκληρά απολυμαντικά υγρά.

95.png

Περί κόστους

Πέρα από το κόστος της συσκευής, συνυπολογίζουμε ότι η λειτουργία τους γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια, ανάλογα με την ισχύ τους και με τις ώρες λειτουργίας τους, υπάρχει το αντίστοιχο κόστος. Θα πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο όπου είναι τοποθετημένος ο θερμοπομπός, χρειάζεται κάποια ώρα, συνήθως 30 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια.

Με το νυχτερινό τιμολόγιο πάντως υπάρχει σαφώς μικρότερο κόστος, κάτι το οποίο καθιστά τη συγκεκριμένη λύση ελκυστική για πολύωρη λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης