Ενέργεια

L. Simonelli (CEO Baker Hughes): Σταδιακή ανάκαμψη της ενεργειακής βιομηχανίας το 2021 - Ισορροπία το 2022

L. Simonelli (CEO Baker Hughes): Σταδιακή ανάκαμψη της ενεργειακής βιομηχανίας το 2021 - Ισορροπία το 2022

Η ενεργειακή βιομηχανία έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει από τη δεινή θέση στην οποία βρέθηκε πρόσφατα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα είπε χθες (1/3) ο διευθύνων σύμβουλος της Baker Hughes, Lorenzo Simonelli κατά τη διάρκεια του CERAWeek από την IHS Markit.

«Εξετάζοντας την εξίσωση προσφοράς και ζήτησης, βλέπουμε ότι θα υπάρξει ανάκαμψη το 2021 με μια ακόμη πιο ισορροπημένη αγορά να φτάνει το 2022», δήλωσε ο Simonelli, επικεφαλής των ενεργειακών υπηρεσιών της Baker Hughes Co.

Το σοκ από την πανδημία

Η ενεργειακή βιομηχανία κλονίστηκε από κατάρρευση της ζήτησης πετρελαίου το 2020 λόγω των παρατεταμένων lockdowns, αναγκάζοντας τους παραγωγούς και τα διυλιστήρια να περιορίσουν τις επενδύσεις και την παραγωγή. Ωστόσο, καθώς τα εμβόλια ξεκινούν να διατίθενται στις υπηρεσίες των πολιτών και η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, οι επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα είναι πιθανό να επιστρέψουν έως το 2022, δήλωσε ο Simonelli.

Κάνοντας αναφορά στο πετρέλαιο, σημείωσε ότι «οι υδρογονάνθρακες εξακολουθούν να είναι απαραίτητοι για την παροχή ενέργειας στον κόσμο, ειδικά στο εγγύς μέλλον».

Μια γενικότερη ματιά

Tέλος, ο CEO της Baker Hughes τόνισε ότι πέρα από την τρέχουσα κρίση, υπάρχουν θέματα δισεπίλυτα. Αυτό γιατί, «πάνω από 1 δις. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο ρεύμα. Επομένως, η αντιμετώπιση της ενεργειακής μετάβασης αλλά και η διαθεσιμότητά της πρέπει να αποτελούν προτεραιότητες για όλους τους εμπλεκομένους».

Στο επίκεντρο οι ταμειακές ροές

Οι περισσότερες εταιρείες ενέργειας δήλωσαν ότι σκοπεύουν να διατηρήσουν σταθερές τις δαπάνες το 2021 στα επίπεδα του 2020, καθώς επικεντρώνονται στην ενίσχυση των ταμειακών ροών και στη μείωση του χρέους παρά στην αύξηση της παραγωγής.

Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε ότι οι 45 ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) σχεδιάζουν να διατηρήσουν τις δαπάνες σταθερές το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Αυτό ακολουθεί τις μειώσεις κεφαλαίου κατά περίπου 49% το 2020 και 12% το 2019. «Βλέπουμε ότι η οριζόντια δραστηριότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται υψηλότερα τους επόμενους μήνες, αν και θα περιμέναμε ότι ο ρυθμός της αυξανόμενης εξέδρας θα αρχίσει να μειώνεται βραχυπρόθεσμα», ανέφεραν αναλυτές στο Tudor, Pickering, Holt & Co. σε report.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης