Ενέργεια

Επένδυση της Toyota στη διάδοση κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Επένδυση της Toyota στη διάδοση κυψελών καυσίμου υδρογόνου
Η Toyota ξεκίνησε μια ποικιλία πρωτοβουλιών για τη δημιουργία μιας «κοινωνίας υδρογόνου»
Σχετικά Άρθρα

Aν και η Toyota Motor Corporation προωθεί τη διάδοση οχημάτων κυψελών καυσίμου, φαίνεται να ενεργεί και ως προμηθευτής κυψελών καυσίμου, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη χρήση υδρογόνου και να βοηθήσει τον κόσμο να επιτύχει στόχους ουδετερότητας άνθρακα, δήλωσε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων παγκοσμίως.Πρόκειται για την υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου έργου στο πλαίσιο της απόλυτης βιωσιμότητας.

Έτσι η ιαπωνική εταιρία ανέπτυξε μια μονάδα που συνδυάζει βελτιστοποιημένα εξαρτήματα συστήματος από το Mirai, όπως το πακέτο κυψελών καυσίμου και άλλα εξαρτήματα για παροχή αέρα και υδρογόνου, ψύξη και έλεγχο ισχύος σε μία ενιαία μονάδα.

Οι συμπαγείς μονάδες αναμένεται να πωληθούν σε εταιρείες που αναπτύσσουν και κατασκευάζουν προϊόντα κυψελών καυσίμου για μια ποικιλία διαφορετικών εφαρμογών από την άνοιξη. Αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές για μεταφορικά μέσα όπως φορτηγά, λεωφορεία, τρένα ή πλοία, καθώς και γεννήτριες.

Η Toyota ξεκίνησε μια ποικιλία πρωτοβουλιών για τη δημιουργία μιας «κοινωνίας υδρογόνου», συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του Mirai ενός πολλά υποσχόμενου μοντέλου κυψελών καυσίμου, του λεωφορείου κυψελών καυσίμου Sora, της πώλησης συστημάτων κυψελών καυσίμου σε άλλες εταιρείες κ.ά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης