Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes και Akastor συγχωνεύουν τις μονάδες εξοπλισμού γεώτρησης πετρελαίου

Baker Hughes και Akastor συγχωνεύουν τις μονάδες εξοπλισμού γεώτρησης πετρελαίου

Στόχος η δημόσια εγγραφή της νέας εταιρείας

 

Η Baker Hughes και η νορβηγική Akastor θα συγχωνεύσουν τις υπεράκτιες μονάδες εξοπλισμού γεώτρησης πετρελαίου για να συνδυάσουν τις συμπληρωματικές τεχνολογίες τους, με σκοπό την εισαγωγή της νέας εταιρείας στο χρηματιστήριο μακροπρόθεσμα, ανακοίνωσαν την Τρίτη 2/3/2021.
Η ζήτηση για νέο εξοπλισμό γεώτρησης ήταν αδύναμη εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και η πτώση της τιμής του πετρελαίου επηρέασαν τα αποτελέσματα καθώς οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα από τη νέα μονάδα μειώθηκαν κατά 16% το 2020 σε 713 εκατομμύρια δολάρια. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας γεώτρησης του MHWirth της Akastor, που βρίσκεται στην κορυφή μιας εξέδρας πετρελαίου, με μονάδες ελέγχου πίεσης βυθού που κατασκευάζονται από την Baker Hughes Subsea Drilling Systems (SDS), θα μειώσουν το κόστος και θα δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη προσφορά προϊόντων, δήλωσε ο Akastor σύμφωνα με το Reuters.
«Αυτό είναι το είδος του εξοπλισμού που η MHWirth ήθελε για πολλά χρόνια, αλλά είναι δύσκολο να επινοηθεί από το μηδέν, καθώς είναι αυστηρά ρυθμιζόμενη και τεχνικά περίπλοκη», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Akastor Oeyvind Paaske για τα προϊόντα SDS. Οι μετοχές της Akastor βρέθηκαν υψηλό 12 μηνών στο Όσλο και σημείωσαν άνοδο 6,1% έως το 1338 GMT.

Δημόσια προσφορά

Η νέα εταιρεία θα ανήκει από 50% σε καθεμία από τις μητρικές εταιρείες και θα έχει διπλή έδρα στο Χιούστον του Τέξας και τη νότια νορβηγική πόλη Kristiansand, ανέφεραν οι δύο εταιρείες. Μια αρχική δημόσια προσφορά θα μπορούσε να έρθει ένα χρόνο ή περισσότερο μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας, δήλωσε ο Paaske.
«Αυτή η συναλλαγή καθιστά τη χρηματιστηριακή αγορά πιο ρεαλιστική», δήλωσε ο Paaske, προσθέτοντας ότι η Akastor είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εισαγωγής της MHWirth στο παρελθόν, αλλά δεν ένιωθε ότι είχε τη σωστή σύσταση για να είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία. Η νέα εταιρεία σκοπεύει επίσης να επεκταθεί στις χερσαίες γεωτρήσεις πετρελαίου και σε επιχειρήσεις, όπως η εξόρυξη στη θάλασσα και στην ξηρά. Η ετήσια εξοικονόμηση κόστους από τη συμφωνία εκτιμήθηκε μεταξύ 10 εκατομμυρίων και 11 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η Akastor.
Η Baker Hughes θα λάβει μια πληρωμή μετρητών ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων από τη νέα εταιρεία όταν κλείσει η συμφωνία και θα οφείλει επιπλέον 80 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Akastor θα λάβει 100 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και θα της οφείλονται άλλα 20 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης