Ενέργεια

ΗΠΑ: Oι Δημοκρατικοί επιδιώκουν τη μεταρρύθμιση του ομοσπονδιακού προγράμματος γεωτρήσεων

ΗΠΑ: Oι Δημοκρατικοί επιδιώκουν τη μεταρρύθμιση του ομοσπονδιακού προγράμματος γεωτρήσεων

Περίπου το 25% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ προέρχεται από ομοσπονδιακές εκτάσεις και ύδατα

 

Οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί νομοθέτες στο Κογκρέσο παρουσίασαν την Τρίτη ένα σύνολο λογαριασμών για τη μεταρρύθμιση των ομοσπονδιακών κανονισμών μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου,συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των ποσοστών δικαιωμάτων και της ενίσχυσης των απαιτήσεων καθαρισμού.

Σύμφωνα με το Reuters οι λογαριασμοί θα επικαιροποιούσαν νόμους δεκαετιών που διέπουν τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου για να ενισχύσουν την αξία του προγράμματος για τους φορολογούμενους. Παρόλο που οι προτάσεις δεν θα εκπληρώσουν την υπόσχεση της εκστρατείας του Προέδρου Joe Biden να σταματήσει να εκδίδει νέες μισθώσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στους υφιστάμενους μισθωτές, εάν εγκριθούν.

Ο Biden σταμάτησε τη νέα χρηματοδοτική μίσθωση λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για να επανεξετάσει το πρόγραμμα, μια κίνηση που θεωρείται ευρέως ως το πρώτο βήμα προς μια μόνιμη απαγόρευση – προκαλώντας την αντίθεση από τους νομοθέτες στις πολιτείες παραγωγής πετρελαίου και τη βιομηχανία γεώτρησης.
Περίπου το 25% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ προέρχεται από ομοσπονδιακές εκτάσεις και ύδατα. Τα νομοσχέδια έχουν μια καλή πιθανότητα να περάσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς αλλά μπορεί να δυσκολευτούν να περάσουν από τη διχασμένη Γερουσία.

Δικαιώματα

Δεν είναι σαφές εάν ο Biden θα υπογράψει τα μέτρα. Ένας από τους λογαριασμούς, που εισήγαγε η Αντιπρόσωπος Katie Porter, η νέα πρόεδρος της επιτροπής εποπτείας φυσικών πόρων του Σώματος, θα αυξήσει τα ποσοστά δικαιωμάτων για την ξηρά από 12,5% σε 18,75% και την ελάχιστη τιμή προσφοράς για την ομοσπονδιακή έκταση από 2 $ ανά στρέμμα έως 5 $. Ο λογαριασμός της Porter απαιτεί επίσης από τον υπουργό Εσωτερικών να αξιολογεί περιοδικά τις αυξήσεις των δικαιωμάτων. Ένα άλλο νομοσχέδιο, από την Αντιπρόσωπο Diana DeGette, θα έθεσε στόχο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου από τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ομοσπονδιακή γη κατά 65% κάτω από τα επίπεδα του 2012 έως το 2025 και 90% έως το 2030.

Ένα άλλο μέτρο που πρότεινε ο εκπρόσωπος Alan Lowenthal θα αυξήσει το ποσό των χρηστών που διατίθενται για καθαρισμό. Η Maria Handley, διευθύντρια εκστρατειών της The Wilderness Society, δήλωσε ότι το πακέτο των λογαριασμών θα δυσκολέψει την πετρελαϊκή βιομηχανία να "καλέσει σε εκατομμύρια εκτάρια γης και στη συνέχεια να μην κάνει τίποτα μαζί τους". Περίπου το 53% της χερσαίας μισθωμένης ομοσπονδιακής έκτασης, (13,9 εκατομμύρια στρέμματα), δεν παράγει, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης