Ενέργεια

Σκρέκας: Η Ελλάδα πρωτοπορεί στις πολιτικές απολιγνιτοποίησης - «Καύσιμο-γέφυρα» το φυσικό αέριο

Σκρέκας: Η Ελλάδα πρωτοπορεί στις πολιτικές απολιγνιτοποίησης - «Καύσιμο-γέφυρα» το φυσικό αέριο
Δηλώσεις του υπουργού στο 5ο Digital Dialogue στα πλαίσια του συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης Πελοποννήσου

Για τους ενεργειακούς στόχους της χώρας αλλά και τον τρόπο επίτευξής τους, μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σήμερα το πρωί στο 5ο Digital Dialogue στα πλαίσια του συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης Πελοποννήσου.

Ο κ. Σκρέκας έκανε ειδική μνεία στο φυσικό αέριο, χαρακτηρίζοντάς το ως το «καύσιμο γέφυρα», τονίζοντας την ανάπτυξη μιας σειράς σημαντικών έργων όπως του IGB, του TAP, του FSRU Αλεξανδρούπολης, της Αποθήκη φυσικού αερίου Νότιας Καβάλας, τον αγωγό Eastmed και την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας. Αυτά με την σειρά τους, θα συμβάλλουν στην ασφάλεια εφοδιασμού τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης συνολικότερα.

Παράλληλα, για τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της  ΔΕΠΑ – Υποδομών, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «θα συνεχιστούν οι επενδύσεις στην ανάπτυξη του φυσικού αερίου με την επικείμενη είσοδο επενδυτών».

Για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι το υπουργείο εξετάζει την εισαγωγή κριτηρίων προτεραιοποίησης στην επιλογή των έργων, ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να κατευθυνθούν εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, με σαφή στόχευση, παράλληλα, στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Τέλος, οι φιλόδοξοι στόχοι της χώρας για την απολιγνιτοποίηση και το χρονικό ορόσημο του 2028 για την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων φανερώνουν την «συμβολή της Ελλάδας στον στόχο της Ευρώπης για την Ενέργεια και το Κλίμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης