Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τέξας: "Κατά λάθος" χρεώσεις 16 δισ. δολ. από την ERCOT τις ημέρες της καταιγίδας

Τέξας:

Η ERCOT διατήρησε πολύ υψηλές τις τιμές της αγοράς για περισσότερο από μια ημέρα παρά το ότι οι εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας είχαν λήξει

 

Ο χειριστής ηλεκτρικού δικτύου του Τέξας, Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) έκανε ένα σφάλμα τιμολόγησης 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα της χειμερινής καταιγίδας που οδήγησε σε διακοπές ρεύματος, ανακοίνωσε η Potomac Economics, η οποία παρακολουθεί την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας.

Η ERCOT διατήρησε πολύ υψηλές τις τιμές της αγοράς για περισσότερο από μια ημέρα παρά το ότι οι εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας έληξαν αργά στις 17 Φεβρουαρίου, ανέφερε η Potomac Economics, ανεξάρτητη εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς για την Επιτροπή Δημόσιων Υπηρεσιών του Τέξας, η οποία επιβλέπει την ERCOT.

«Προκειμένου να συμμορφωθεί με την εντολή της Επιτροπής, η τιμολογιακή παρέμβαση που αύξησε τις τιμές στο VOLL (αξία του χαμένου φορτίου) έπρεπε να είχε τελειώσει αμέσως εκείνη τη στιγμή (αργά στις 17 Φεβρουαρίου)», επεσήμανε η Potomac Economics.
«Ωστόσο, η ERCOT συνέχισε να διατηρεί τις τιμές στο VOLL διογκώνοντας Real-Time On-Line Reliability Deployment Price Adder για επιπλέον 32 ώρες έως το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον κόστος 16 δισεκατομμύρια δολάρια στις αγορές της ERCOT.

Υποβάθμιση από την Moody’s

Παράλληλα ο οργανισμός αξιολόγησης Moody’s Investors Service υποβάθμισε το ERCOT κατά μία θέση από το A1 σε Aa3 και αναθεώρησε την πιστοληπτική ικανότητα του φορέα εκμετάλλευσης δικτύου σε «αρνητική» την Πέμπτη.
Την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της ERCOT απέπεμψε τον διευθύνοντα σύμβουλο Bill Magness, καθώς μια συνεχιζόμενη διακοπή άφησε τους κατοίκους χωρίς θέρμανσση, ενέργεια ή νερό για μέρες. Η καταιγίδα στα μέσα Φεβρουαρίου κατέστρεψε προσωρινά έως και τα μισά εργοστάσια παραγωγής της πολιτείας, πυροδοτώντας διακοπές που σκότωσαν δεκάδες και ώθησαν τις τιμές της ενέργειας να είναι 10 φορές υψηλότερες από τον κανονικό ρυθμό. Πολλοί από τους διευθυντές της ERCOT παραιτήθηκαν την τελευταία εβδομάδα και ο επικεφαλής της δημόσιας υπηρεσίας κοινής ωφελείας της πολιτείας, η οποία εποπτεύει την ERCOT, παραιτήθηκε τη Δευτέρα.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης