Τελευταία Νέα

Iberdrola: Στα «σκαριά» το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό project στις ΗΠΑ

Iberdrola: Στα «σκαριά» το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό project στις ΗΠΑ
Στα 2,4 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της επένδυσης
Σχετικά Άρθρα

Η Iberdrola «πέρασε» την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μεγάλου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ, αναμένοντας στη συνέχεια την τελική έγκριση για την έναρξη κατασκευής του.

Πρόκειται για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο «Vineyard Wind 1» συνολικής ισχύος 800 MW και το μεγαλύτερο αυτής της τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση του νέου Προέδρου Joe Biden επιταχύνει ένα έργο που είναι το «κλειδί» για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη χώρα.

Το έργο, του οποίου η προγραμματισμένη επένδυση ανέρχεται σε περίπου 2,4 δισ. ευρώ ανήκει στην Vineyard Wind, της Avangrid (θυγατρική εταιρεία της Iberdrola στις ΗΠΑ) και στην δανέζικη ετιαρεία Infrastructure Partners (CIP).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avangrid, Dennis V. Arriola, τόνισε ότι αυτή η εξουσιοδότηση είναι «ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση αυτού του ιστορικού έργου καθαρής ενέργειας και στην παροχή κερδοφόρας καθαρής ενέργειας, χιλιάδων θέσεων εργασίας και δισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομικά οφέλη για τη Μασαχουσέτη».

Το χρονοδιάγραμμα του έργου

Η Vineyard Wind επιβεβαίωσε ότι το έργο βρίσκεται ακόμη σε καλό δρόμο για να φτάσει το οικονομικό κλείσιμο στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και να αρχίσει να παρέχει καθαρή ενέργεια στη Μασαχουσέτη το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο project είχε προγραμματιστεί για λειτουργία το 2022, αλλά συνάντησε αρκετά εμπόδια λόγω της κυβέρνησης Trump, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά.

Θα παρέχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 400.000 σπίτια και επιχειρήσεις στην Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης και θα δημιουργήσει 3.600 ισοδύναμες ώρες πλήρους απασχόλησης.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του 2020, ο πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, τόνισε ήδη ότι η αλλαγή στη διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών, με την άφιξη του Joe Biden, «επιτάχυνε» την ανάπτυξη στα υπεράκτια projects. Έχουν φιλόδοξους στόχους και διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση, καθώς γνωρίζουν ότι πρέπει να μας επιτρέψουν να εργαστούμε για την επιτάχυνση αυτών των έργων» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διευρυμένη συνεργασία

Τέλος, σημειώνεται ότι η Iberdrola είναι συνεργάτης στο "Park City Wind", ένα έργο 800 MW στα ύδατα του Κοννέκτικατ, καθώς και σε επιπλέον περιοχές μίσθωσης από τις ακτές της Μασαχουσέτης και του Ρόουντ Άιλαντ για την παροχή έως 3.500 MW. Ομοίως, η θυγατρική της εταιρείας ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσει επίσης το «Kitty Hawk», το οποίο έχει δυναμικότητα 2.500 MW στα ύδατα της Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης