Τελευταία Νέα

Αύξηση 59% στις Ανεμογεννήτριες για το 2020 σύμφωνα με το Bloomberg NEF

Αύξηση 59% στις Ανεμογεννήτριες για το 2020 σύμφωνα με το Bloomberg NEF
Η έναρξη υπεράκτιων ανεμογεννήτριων μειώθηκε κατά 19% το 2020 - Πτώση της VESTAS
Η έναρξη λειτουργίας νέων ανεμογεννητριών κατέγραψε νέο ρεκόρ πέρυσι καθώς αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 59% σε χωρητικότητα άνω των 96 gigawatts (GW) παρά την πανδημία COVID-19, σύμφωνα με έρευνα του BloombergNEF την Τετάρτη 10/3/2021.

Οι προγραμματιστές λειτούργησαν 96,3 GW ανεμογεννητριών το 2020, σε σύγκριση με 60,7 GW την προηγούμενη χρονιά, η πλειονότητα των οποίων ήταν εγκαταστάσεις στην ξηρά.
Εν τω μεταξύ, η έναρξη λειτουργίας των υπεράκτιων ανεμογεννητριών μειώθηκε κατά 19% στα 6,1 GW, ανέφερε η έκθεση.

Κρίσιμος ο ρόλος της Κίνας

Η Κίνα ανέθεσε 57,8 GW νέας χωρητικότητας πέρυσι, πριν από τη λήξη του προγράμματος επιδότησης. Η χρηματοδότηση της κυβέρνησης για την αιολική ενέργεια αναμένεται να λήξει φέτος, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μείωση του ποσοστού θέσης σε λειτουργία.
«Ενώ κάθε περιοχή ανέθεσε περισσότερη αιολική ενέργεια από ό, τι το προηγούμενο έτος, η πρωτοφανής ανάπτυξη που παρατηρήθηκε το 2020 πρέπει να πιστωθεί στην κινεζική αιολική αγορά», δήλωσε η Isabelle Edwards, συνεργάτης της BloombergNEF και επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης.
«Σχεδόν κάθε κατασκευαστής στροβίλων πωλεί τώρα στροβίλους στην Κίνα και το 2020 ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά τόσο για την GE όσο και την Vestas», πρόσθεσε.
Η General Electric Co και η Goldwind ήταν οι δύο κορυφαίοι προμηθευτές στροβίλων το 2020 μετά από ένα άλμα στις εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και την Κίνα, ανέφερε η έκθεση.
Η Vestas, η οποία καταλάμβανε την πρώτη θέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έπεσε στην τρίτη θέση στην κατάταξη του 2020.

www.worldenegrynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης