Ενέργεια

Αξιολόγηση ενεργειακού project 1 GW στην Αυστραλία με μπαταρίες Tesla

Αξιολόγηση ενεργειακού project 1 GW στην Αυστραλία με μπαταρίες Tesla
Σημαντικές προοπτικές ανοίγονται στην ενεργειακή αγορά της Πορτογαλίας

Ένα πρόσφατα προτεινόμενο ηλιακό project στην Πορτογαλία που περιλαμβάνει μπαταρίες Tesla θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ από φωτοβολταϊκά της χώρας. Η εγκατάσταση ενδέχεται να απαιτεί επένδυση περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου του Σαντιάγο ντο Κάσεν της Πορτογαλίας, δήλωσε ότι οι περιβαλλοντικές αρχές αξιολογούν επί του παρόντος ένα προτεινόμενο έργο ηλιακής ενέργειας 1 GW που θα χρησιμοποιεί το νεότερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της Tesla.

Η πρόταση

Το έργο αναπτύσσεται από την Sunshining, από τον πορτογαλικό-ισπανικό όμιλο Prosolia, και προτείνει επένδυση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για ένα έργο στο Santiago do Cacén, το οποίο θα περιλαμβάνει όχι μόνο ένα φωτοβολταϊκό εργοστάσιο πρωτοφανών διαστάσεων για την Πορτογαλία, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα μπαταριών στην Ευρώπη.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Διαχειριστής δικτύου Redes Energéticas Nacionais (REN) της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι εκκρεμούσαν 80 ενεργειακά έργα συνολικής χωρητικότητας 17 GW για το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, το εύρος ζώνης του δικτύου της Πορτογαλίας είναι ήδη περιορισμένο.

Ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων στη χώρα είναι η συμμετοχή σε δημόσιους πλειστηριασμούς ή η λήψη άδειας έργων για σύνδεση στο Δίκτυο. Το project Prosolia αν κατασκευαστεί, θα είναι σε θέση να διπλασιάσει σχεδόν τη συνολική εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή χωρητικότητα της χώρας, η οποία ανήλθε σε 1.030 MW στα τέλη Οκτωβρίου 2020.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης