Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ - Εκρηκτική άνοδος ασθενών και διασωληνωμένων

Ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ - Εκρηκτική άνοδος ασθενών και διασωληνωμένων
Κρίσιμη η τρέχουσα εβδομάδα για το εάν θα σταθεροποιηθούν ή όχι τα κρούσματα
Με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουν ειδικοί και κυβέρνηση την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να διαπιστώσουν εάν παρατηρείται ή όχι κάποια σταθεροποίηση των κρουσμάτων που θα μπορέσει στη συνέχεια να επιτρέψει το άνοιγμα δραστηριοτήτων.
Μέχρι στιγμής το lockdown στην Αττική αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει παραταθεί έως τις 22 Μαρτίου, αν και οι περισσότεροι προεξοφλούν την παράταση του τουλάχιστον έως τις 29 Μαρτίου καθώς εκτιμάται ότι σε καμία περίπτωση το ΕΣΥ δεν θα έχει προλάβει να αποσυμπιεστεί από την πίεση των εισαγωγών και των διασωληνωμένων.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχεται στο 92%, ποσοστό που δείχνει πως οι διαθέσιμες κλίνες είναι στην κυριολεξία ελάχιστες.
Τα δεδομένα παραμένουν εξαιρετικά απαισιόδοξα.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως στα μόλις 18.823 τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 14/3 εντοπίστηκαν 1.626 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας, Βασίκη Κικίλια, και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.
Το μήνυμα που εκπέμπει το Mέγαρο Μαξίμου είναι προς τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για περαιτέρω συνεργασία, δηλαδή την εμπλοκή κι άλλων νοσοκομείων το επόμενο διάστημα και την ένταξη τους στο σχέδιο που θα καθορίσει το υπουργείο Yγείας.
Γι' αυτό και μιλούν και για περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, θα αναζητηθούν τις επόμενες μέρες και μέτρα για την αποσυμπίεση των πολιτών από την καραντίνα.

Διχασμένοι οι ειδικοί

Την ίδια στιγμή οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι όχι μόνο ως προς την πορεία της επιδημίας αλλά για το ποια πρέπει να είναι η στρατηγική στο εξής.
Από τη μια υπάρχουν εκείνοι που εκτιμούν πως τα κρούσματα θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται στα τέλη αυτής της εβδομάδας και άρα να υποχωρούν από τη μεθεπόμενη και από άλλη είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ενδεχομένως και αυτήν την εβδομάδα να έχουμε πάνω από 3.000 κρούσματα και ότι την όποια μείωση θα τη δούμε από τις 25 Μαρτίου και μετά.
Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και το τι πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες, με τους μεν να τονίζουν πως πρέπει να ανοίξουν με προσοχή λιανεμπόριο και σχολεία και τους δε να τονίζουν ότι αν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, τότε θα δούμε όλα αυτά που καταφέραμε να αποφύγουμε όλους τους προηγούμενους μήνες.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης