Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Χρυσές» δουλειές για την Schlumberger New Energy λόγω της ηλεκτροκίνησης

«Χρυσές» δουλειές για την Schlumberger New Energy λόγω της ηλεκτροκίνησης
Η ζήτηση λιθίου για την μπαταρία αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά

Στα εγκαίνια του εργοστασίου εξόρυξης λιθίου θα προχωρήσει το τμήμα ενέργειας της Schlumberger, που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών πετρελαίου.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, το εν λόγω εργοστάσιο θα λειτουργήσει στη Νεβάδα, προκειμένου να εξαργυρώσει την αυξανόμενη ζήτηση για το μέταλλο μπαταριών από κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και εταιρείες τεχνολογίας.

Η επένδυση για την άμεση εξαγωγή λιθίου αγγίζει περισσότερα από 15 εκατ. δολάρια. η λειτουργία του πιλοτικού project στο Clayton Valley της Νεβάδας, μέσω της επιχείρησής του NeoLith Energy θα επιφέρει παρόμοιες επενδύσεις. Η λειτουργία του τμήματος προσδιορίζεται χρονικά πριν από το τέλςο του 2021.

Αύξηση της ζήτησης

Η ζήτηση λιθίου για την μπαταρία αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά, λόγω της ανάπτυξης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, η αποτελεσματική παραγωγή λιθίου έχει καταστεί ένα σημαντικό θέμα για περιοχές, βιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας, καθώς και για μπαταρίες και μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η Albemarle Corp, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λιθίου στον κόσμο, δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι θα διπλασιάσει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της στο Silver Peak της Νεβάδας, ενώ το Υπουργείο Υποδομών των ΗΠΑ έδωσε τελική έγκριση στο ορυχείο λιθίου Thacker Pass της Lithium Americas Corp στη βόρεια Νεβάδα.

Τι γίνεται με τις πρώτες ύλες μπαταριών στην Ευρώπη

Μια νέα έκθεση της Aperio Intelligence, εκπροσωπώντας την Eurobattery Minerals, προβλέπει έως το 2025 σημαντική αύξηση των πρώτων υλών για τις μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Σύμνφωνα με τα όσα αναμεταίδει το Oilprice, η  Ευρώπη παρήγαγε περίπου 750.000 EV το 2019, ένα σύνολο που πρόκειται να αυξηθεί σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια το 2025. Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση από 4% του μεριδίου αγοράς το 2019 σε 22% του μεριδίου αγοράς το 2025.

Οι πρώτες ύλες

Οι μπαταρίες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην τιμή των πρώτων υλών της μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένου του κοβαλτίου, του νικελίου και του λιθίου, τα οποία αυξάνονται με την πάροδο του τρέχοντος ράλι των εμπορευμάτων.

Η ανάλυση αναμένει ότι η ζήτηση χαλκού αποκλειστικά από ηλεκτρικά μπαταρίες και υβριδικά αυτοκίνητα και βύσματα θα αυξηθεί από περίπου 52.000 τόνους το 2019 σε περίπου 317.000 τόνους το 2025. Η ζήτηση για νικέλιο, από την άλλη πλευρά, θα αυξηθεί από 22.500 τόνους το 2019 σε 129.000 τόνους το 2025 ενώ 51.600 τόνοι κοβαλτίου το 2025 σε σύγκριση με 9.000 τόνους το 2019.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης