Ενέργεια

Η δέσμευση της Saudi Aramco για τις ενεργειακές ανάγκες της Κίνας τα επόμενα 50 χρόνια

Η δέσμευση της Saudi Aramco για τις ενεργειακές ανάγκες της Κίνας τα επόμενα 50 χρόνια

Από την Saudi Armaco θα διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της Κίνας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρίας, στο Φόρουμ Ανάπτυξης για την χώρα της Ασίας, Α. Nasser.

Η Σαουδική Αραβία, έχει τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου παγκοσμίως, ενώ διατήρησε τη θέση της, ως ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου της Κίνας, για το πρώτο δίμηνο του 2021.

Ο όγκος των εξαγωγών του σαουδαραβικού πετρελαίου προς την Κίνα αυξήθηκε κατά 2,1% στα 1,86 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως (bpd), όπως έδειξαν χθες, τα στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.

Διατήρηση πρωτιάς

Η Σαουδική Αραβία διατήρησε την πρώτη θέση στη λίστα των πετρελαϊκών προμηθευτών της Κίνας το 2020, παρά τις πρωτοφανείς μειώσεις στην παραγωγή του πετρελαίου μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ.

«Η διασφάλιση της συνεχιζόμενης ασφάλειας των ενεργειακών αναγκών της Κίνας, παραμένει η υψηλότερη προτεραιότητά μας, -όχι μόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά για τα επόμενα 50 και πλέον χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Saudi Aramco στην βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, που θα γίνουν συντεταγμένα και με σωστό προγραμματισμό. Ρεαλιστικά, κάτι τέτοιο θα απαιτήσει κάποιο χρόνο, καθώς υπάρχουν νέες εναλλακτικές έναντι του πετρελαίου, σε αρκετές περιοχές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης