Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βουτιά» των κερδών της Saudi Aramco κατά 44% το 2020

«Βουτιά» των κερδών της Saudi Aramco κατά 44% το 2020
Η πανδημία του COVID επηρέασε σημαντικά τη ζήτηση του πετρελαίου καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους
Σχετικά Άρθρα

Πτώση της τάξεως του 44% άγγιξαν τα κέρδη της Σαουδαραβικής εταιρείας πετρελαίου Saudi Aramco το 2020, διατηρώντας ωστόσο την πληρωμή μερίσματος ύψους 75 δισ. Δολαρίων.

Σύμφωνα με τον CEO του πετρελαϊκού κολοσσού, Α.Nasser τις δηλώσεις του οποίου μετέφερε το δίκτυο CNBC, οι τελευταίοι δώδεκα μήνες της πανδημίας του κορονοϊού ήταν ένα από τα πιο «δύσκολα χρόνια» στην πρόσφατη ιστορία της εταιρείας.

Ειδικότερα, η πανδημία του COVID επηρέασε σημαντικά τη ζήτηση του πετρελαίου καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, μειώνοντας δραματικά τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών του κλάδου.

«Είμαστε ευτυχείς που υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης», δήλωσε ο Nasser επικαλούμενος το γεγονός ότι η ζήτηση έχει σημειώσει αύξηση ιδιαίτερα από τις ασιατικές αγορές.

Μεγάλη πτώση

Το 2020 η Saudi Aramco ανακοίνωσε κέρδη 49 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας πτώση από τα 88,19 δισ. που είχε το 2019. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν στα 48,1 δισ. δολάρια, ενώ παραμένει το υψηλότερο από οποιαδήποτε δημόσια εταιρεία παγκοσμίως.

«Σε ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της πρόσφατης ιστορίας, η Aramco απέδειξε τη μοναδική της αξία μέσω της σημαντικής οικονομικής και επιχειρησιακής ευελιξίας της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Α. Νasser, στην χθεσινή (21/3) ανακοίνωση της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης