Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Scottish Renewables: «Αποτυχία» της Σκωτίας να εκπληρώσει τους ενεργειακούς στόχους του 2020

Scottish Renewables: «Αποτυχία» της Σκωτίας να εκπληρώσει τους ενεργειακούς στόχους του 2020
Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι το περασμένο έτος το 97,4% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας καλύφθηκε από καθαρή ενέργεια

Δεν κατάφερε η Σκωτία να εκπληρώσει το στόχο της για το 2020, δηλαδή να παράγει το ισοδύναμο του 100% της ακαθάριστης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με την Scottish Renewables.

Ειδικότερα, τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι το περασμένο έτος το 97,4% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας καλύφθηκε από καθαρή ενέργεια.

Με πρόγραμμα ο μεγάλος στόχος

Σημειώνεται ότι ο στόχος της χώρας για 100% ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ τέθηκε το 2011, όταν οι τεχνολογίες που ειδικεύονταν στην εν λόγω μορφή ενέργειας, παρήγαγαν το 37% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

«Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν αύξηση 8% σε σχέση με το 2019, που σημαίνει ότι το 97,4% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται πλέον από ανανεώσιμες πηγές» πρόσθεσε ο εμπορικός φορέας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Scottish Renewables, Claire Mack, δήλωσε: «Οι φιλόδοξοι στόχοι της κλιματικής αλλαγής της Σκωτίας αποτέλεσαν τεράστιο κίνητρο για τη βιομηχανία να αυξήσει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε υπερδιπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, που ισοδυναμεί με περισσότερα από 7 εκατομμύρια νοικοκυριά».

Στη συνέχεια, ο Mack τόνισε τη σπουδαιότητα των μεγάλων επενδύσεων που πρέπει να γίνουν στην ανάπτυξη τεχνολογιών, που θα υποστηρίξουν τις ενεργειακές προσδοκίες. «Οι τεχνολογίες που χρειαζόμαστε για την αντικατάσταση του φυσικού αερίου στα σπίτια μας υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό τώρα, αλλά η ανάπτυξη αυτών σε όλη τη χώρα είναι ένα τεράστιο έργο. Η βιομηχανία και η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που υπάρχουν εάν θέλουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας, να ανταποκριθούμε στο μηδέν έως το 2045 και να επιτύχουμε μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση».


Η ελληνική παρουσία μέσω της Μυτιληναίος

Υπενθυμίζεται ότι την ενεργοποίηση του έργου αποθήκευσης ενέργειας Byers Brae της Gresham House στη Σκωτία ανακοίνωσε ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας της MYTILINEOS.

Το έργο περιλαμβάνει σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία που θα παρέχει περίπου 30 MWh στο δίκτυο και είναι το τρίτο έργο της κατηγορίας που ολοκληρώνει ο Τομέας κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.

«Τα έργα αποθήκευσης ενέργειας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς ενεργειακής μετάβασης και είναι μία βασική παράμετρος για τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές CO2. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)», τονίζει η MYTILINEOS.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης