Ενέργεια

Η Sempra Energy θα πουλήσει μερίδιο 20% στην KKR για 3,37 δισ. δολ.

Η Sempra Energy θα πουλήσει μερίδιο 20% στην KKR για 3,37 δισ. δολ.
Aνανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποθήκευση οι νέες προτεραιότητες της εταιρείας

Η εταιρεία ενεργειακών υποδομών Sempra Energy ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πουλήσει ποσοστό 20% στη νέα επιχειρηματική πλατφόρμα της, Sempra Infrastructure Partners, στην εταιρεία επενδύσεων KKR έναντι 3,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά.
Η πώληση σχεδιαζόταν από την Sempra τον Δεκέμβριο και έρχεται καθώς η εταιρεία εστιάζει την προσοχή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποθήκευση ενέργειας για να αξιοποιήσει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για καθαρότερα καύσιμα.

Η Sempra στα τέλη του περασμένου έτους συμφώνησε να αγοράσει το υπόλοιπο μερίδιο της μεξικανικής μονάδας Infraestructura Energética Nova SAB de CV (IEnova).

Στη συνέχεια, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συγχωνεύσει την IEnova με τη μονάδα υποδομής εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Αμερικής, Sempra LNG, υπό μια νέα μονάδα που ονομάζεται Sempra Infrastructure Partners για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και κατασκευή υποδομών εξαγωγών LNG και βενζίνης στην Βόρεια Αμερική .
Η συμφωνία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα εκτιμά την Sempra Infrastructure Partners σε περίπου 25,2 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του αναμενόμενου χρέους που σχετίζεται με περιουσιακά στοιχεία στο κλείσιμο των 8,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση.

Τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης σε ολόκληρο το πρόγραμμα κεφαλαίου της Sempra Energy ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας των ΗΠΑ.
Η πώληση αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας και είναι πιθανό να κλείσει στα μέσα του 2021.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης