Ενέργεια

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 59 δολ. το αργό, στα 62 δολ. το Brent

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 59 δολ. το αργό, στα 62 δολ. το Brent
Ανέκτησε μέρος των απωλειών της προηγούμενης μέρας
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη 6/4/2021 υποστηριζόμενες από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντισταθμίζοντας ορισμένες από τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση λόγω της ανόδου του εφοδιασμού του ΟΠΕΚ + και την αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία και στην Ευρώπης.


Περί τις 21:40 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 0,85%, στα 62,68 $ το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε άνοδο κατά 1,7%, στα 59,28 $.
Οι θάνατοι που σχετίζονται με την πανδημία παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters, καθώς η τελευταία παγκόσμια έξαρση των μολύνσεων COVID-19 εντείντις ει προσπάθειες εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο.
"Η τρέχουσα κατάσταση είναι εύθραυστη, επομένως η παραμονή στα πρόσφατα υψηλά (των τιμών του πετρελαίου) ... δεν είναι σίγουρη ", δήλωσε ο αναλυτής PVM Tamas Varga.
«Μέχρι να υπάρξουν εμφανείς ενδείξεις πτώσης των ποσοστών κρουσμάτων, η αγορά πετρελαίου είναι πιθανό να παραμείνει βίαιη και ταραχώδης», πρόσθεσε.

Το συναίσθημα της αγοράς ενισχύθηκε καθώς τα στοιχεία του Μαρτίου έδειξαν ότι η δραστηριότητα των υπηρεσιών των ΗΠΑ σημείωσε υψηλό ρεκόρ.
Ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας έχει επίσης δυναμική με την απότομη αύξηση των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο.

Επιπλέον, η Αγγλία πρόκειται να χαλαρώσει τους περιορισμούς στις 12 Απριλίου, με το άνοιγμα επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων όλων των καταστημάτων, γυμναστηρίων, κομμωτηρίων και εξωτερικών χώρων φιλοξενίας.
Η Νέα Ζηλανδία θα επιτρέπει επισκέψεις χωρίς καραντίνα από Αυστραλούς από τις 19 Απριλίου.
Ωστόσο, οι νέοι περιορισμοί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και η αύξηση των λοιμώξεων στην Ινδία επηρέασαν τις τιμές.
"Αυτό θα προκαλέσει πιθανώς ανησυχίες για τη ζήτηση, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος των προοπτικών για την αγορά πετρελαίου βασίζεται στην υπόθεση ότι βλέπουμε μια ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους", επεσήμανε ο αναλυτής της ING Warren Patterson.
Αυτοί οι παράγοντες βοήθησαν στην αντιστάθμιση των ανησυχιών σχετικά με τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και τους συμμάχους τους, γνωστός ως ΟΠΕΚ +, για να επιστρέψουν 350.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) εφοδιασμού τον Μάιο, άλλα 350.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο και επιπλέον 400.000 bpd τον Ιούλιο.
Η προσοχή της αγοράς είναι τώρα είναι στραμμένη στις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν στη Βιέννη για την αναζωογόνηση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων από την Ουάσινγκτον στον ενεργειακό τομέα του Ιράν.
Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ινδίας. Τα ινδικά κρατικά διυλιστήρια σχεδιάζουν να αγοράσουν 36% λιγότερο πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία τον Μάιο από το κανονικό, σύμφωνα με το Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης