Ενέργεια

ΔΕΗ: Πέρασε από το Δ.Σ. το 5ετές 800 εκατ ευρώ για τις τηλεπικοινωνίες

ΔΕΗ: Πέρασε από το Δ.Σ. το 5ετές 800 εκατ ευρώ για τις τηλεπικοινωνίες

Φιλοδοξία της ΔΕΗ να αναδειχθεί σε κύριο πάροχο χονδρικής προσφέροντας ταχύτητες ίντερνετ της τάξης των 1.000 Mbps

Με την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ και του σχεδίου της διοίκησης για είσοδο στην αγορά των τηλεπικοινωνιών με την αξιοποίηση του δικτύου διανομής συνοδεύτηκε η έγκριση της λίστας με τους υποψηφίους που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Άλλωστε οι υπεραξίες από την αξιοποίηση των δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης αποτελεί πρόσθετο δέλεαρ για τους επενδυτές πέραν του εγγυημένου ρυθμιζόμενο εσόδου, σταθερής απόδοσης. 

Το σχέδιο για είσοδο της ΔΕΗ στη μεταφορά οπτικών ινών και την εξέλιξή της και σε πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη χονδρική αγορά είχε ανακοινώσει από τον Δεκέμβριο του 2020 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης. 

Πενταετές πλάνο με αξιοποίηση του υπάρχοντος δικτύου

Το πλάνο της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα θα είναι τουλάχιστον πενταετές και θα αφορά επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ. Σε  πρώτη φάση η ΔΕΗ θα αξιοποιήσει τα μήκους 242.000 χλμ. δίκτυα ηλεκτρισμού του ΔΕΔΔΗΕ, για να «κουμπώσουν» πάνω τους οπτικές ίνες, οι οποίες σε δεύτερη φάση θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G.

Φιλοδοξία της ΔΕΗ είναι να αναδειχθεί σε κύριο πανεθνικό πάροχο χονδρικής στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, προσφέροντας ταχύτητες σύνδεσης στο Ιντερνετ της τάξης των 1.000 Mbps, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε συζητήσεις με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για την ενοικίαση χωρητικότητας οπτικών ινών.

Η ΔΕΗ επιχείρησε την πρώτη είσοδό της στην αγορά τηλεπικοινωνιών το 2003 σε συνεργασία με την Tellas. Το εγχείρημα δεν ευδοκίμησε και η ΔΕΗ το 2007 βγήκε από την αγορά πουλώντας το μερίδιό της στη Wind.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης