Ενέργεια

WESS: Χρηματοδότηση 2 εκατ. δολ. για σύγχρονο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας

WESS: Χρηματοδότηση 2 εκατ. δολ. για σύγχρονο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας
Έμφαση θα δοθεί στις έξυπνες μπαταρίες και την τηλεματική

Ο κατασκευαστής ηλιακών μονάδων και ο εργολάβος EPC Waaree Group της Ινδίας ανακοίνωσαν χθες (7/4) ότι το τμήμα ενεργειακής αποθήκευσης Waaree Energy Storage System έχει συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, σύμφωνα με το pv-magazine-india.com.

Έμφαση θα δοθεί στις έξυπνες μπαταρίες και την τηλεματική, δεδομένου ότι ο κατασκευαστής σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο κεφάλαιο λειτουργίας για να επεκτείνει τις δυνατότητες παραγωγής αποθήκευσης ενέργειας και να βοηθήσει την ανάπτυξη προϊόντων.

Παράλληλα, το αμοιβαίο κεφάλαιο θα επιτρέψει στην εταιρεία να ενισχύσει τις ικανότητες αποθήκευσης ενέργειας αλλά και τη θέση της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το «προϊόν»

Το Waaree ESS παρέχει μπαταρίες λιθίου για εξοπλισμό χειρισμού και έλξης υλικών. Τώρα θα κινητοποιήσει πόρους για την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές, υπολογιστικές, τηλεπικοινωνιακές και οικιακές ανάγκες. Στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, σχεδιάζει μπαταρίες, καθώς η κυκλοφορία και η ανάπτυξη δίκυκλων και τρίκυκλων οχημάτων αναμένεται να ενισχυθεί σύντομα στην αγορά.

Στην προσπάθειά του να φέρει επανάσταση στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, ο κατασκευαστής προχωρά στο μέλλον με νέες τάσεις σε ολοκληρωμένα και υψηλής τεχνολογίας συστήματα διαχείρισης μπαταριών και λύσεις φόρτισης.

Ο Shiv Nath, διευθύνων σύμβουλος της Waaree ESS, δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι για τη δημιουργία οικονομικά βιώσιμων και εύχρηστων λύσεων για να προωθήσουμε την υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας σε ποικίλες πτυχές της καθημερινής ζωής. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα μας βοηθήσει, να διαμορφώσουμε την προσέγγισή μας για την επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών στο τέλος του κύκλου ζωής τους και να ενισχύσουμε την ηγετική μας θέση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης