Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Biden για Nord Stream 2: Δεν είμαι υπέρ του έργου - Περίπλοκο ζήτημα

Biden για Nord Stream 2: Δεν είμαι υπέρ του έργου - Περίπλοκο ζήτημα
Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται πίεση από το Κογκρέσο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε χθες Πέμπτη ότι εναντιώνεται στην κατασκευή του ρωσογερμανικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Τάσσομαι εναντίον του Nord Stream 2 εδώ και πολύ καιρό», θύμισε ο κ. Μπάιντεν.Ερωτηθείς γιατί το αμφιλεγόμενο έργο δεν έγινε στόχος της νέας ομοβροντίας κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας, ο Δημοκρατικός πρόεδρος παραδέχθηκε πάντως πως «πρόκειται για περίπλοκο ζήτημα, που αφορά συμμάχους μας στην Ευρώπη».

Ωστόσο το θέμα δεν έχει ακόμη κλείσει, συμπλήρωσε ο κ. Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται πίεση από το Κογκρέσο, ειδικά από Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς, να λάβει μέτρα για να αποτρέψει την αποπεράτωση του αγωγού που διαπερνά τη Βαλτική Θάλασσα. Εκτιμάται πως η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί κατά το 95%.

Σύμφωνα με το Politico, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε τον περασμένο μήνα το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων στη Nord Stream 2 AG, την εταιρεία που ανέλαβε τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη μελλοντική λειτουργία του αγωγού· όμως, έπειτα από τον εσωτερικό διάλογο που διεξήχθη, η απόφαση ανατράπηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης