Επιχειρήσεις

Το «Άγιο Δισκοπότηρο» της επιτυχίας - Oι συμβουλές του Bezos προς τους νέους επιχειρηματίες

Το «Άγιο Δισκοπότηρο» της επιτυχίας - Oι συμβουλές του Bezos προς τους νέους επιχειρηματίες
Δεν μιλούσε για απλά καλή εξυπηρέτηση, αλλά για μια διαρκή ανίχνευση των αναγκών κάθε πελάτη
Μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon αποφάσισε να «συνταξιοδοτηθεί», η αδιάκοπη προσπάθειά του να οικοδομήσει την πιο κυρίαρχη, εστιασμένη στον πελάτη επιχείρηση στη σύγχρονη ιστορία, αποτελεί για τις σημερινές -και πολλές επόμενες- γενιές επιχειρηματιών το Άγιο Δισκοπότηρο της επιτυχίας.

Δημιουργώντας από το μηδέν σχεδόν 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια κέρδη, ο 57χρονος Τζεφ Μπέζος μπορεί πλέον να απολαύσει την υπόλοιπη ζωή του με καμάρι και χαλαρές στιγμές με την σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά του. 

Το ψάξιμο πίσω από τις στατιστικές

Πολλές εταιρείες κηρύττουν το ευαγγέλιο της εστίασης στον πελάτη. Αλλά ο Μπέζος το έκανε πράξη, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα: «Το Νο1 πράγμα που έκανε επιτυχημένη την Amazon ήταν η σχεδόν ψυχαναγκαστική εστίαση στις απαιτήσεις του πελάτη», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη του το 2018 στο Economic Club της Ουάσιγκτον. Δεν μιλούσε για απλά καλή εξυπηρέτηση, αλλά για μια διαρκή ανίχνευση των αναγκών κάθε πελάτη, μέσα από τις αλλεπάλληλες διαδράσεις του στο διαδίκτυο. «Μην κοιτάτε απλά τα statistics για να καμαρώνετε, αλλά εστιάστε στα κρυφά στοιχεία που μας δίνει το προφίλ κάθε πελάτη, ώστε όχι μόνο να καλύπτετε τις τρέχουσες ανάγκες, αλλά και για να του δημιουργείτε νέες ανάγκες, που δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτές». 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης