Ενέργεια

Γεωτρήσεις τέλος στην Καλιφόρνια έως το 2045

Γεωτρήσεις τέλος στην Καλιφόρνια έως το 2045

Απαγόρευση νέων αδειών fracking εντός τριών ετών σχεδιάζει ο κυβερνήτης της πολιτείας

 

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα για να καταργήσει τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια από τα κορυφαίες πολιτείες παραγωγής πετρελαίου της χώρας έως το 2045 και να απαγορεύσει τις νέες άδειες fracking εντός τριών ετών.

Ο Newsom δέχεται πιέσεις από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και προοδευτικούς πολιτικούς που λένε ότι η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους της Καλιφόρνιας να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα και να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.
"Έχω καταστήσει σαφές ότι δεν βλέπω κάποιο ρόλο στο fracking στο μέλλον και, ομοίως, πιστεύω ότι η Καλιφόρνια πρέπει να προχωρήσει πέρα από το πετρέλαιο", ανέφερε ο Newsom σε ανακοίνωση.
Η παραγωγή πετρελαίου στην Καλιφόρνια μειώθηκε σταθερά από τη δεκαετία του 1980, εν μέρει λόγω των σκληρών περιβαλλοντικών προτύπων. Ωστόσο, τα στοιχεία της κυβέρνησης δείχνουν ότι η πολιτεία παραμένει ο έβδομος μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου και φιλοξενεί το 10% της δυναμικότητας διύλισης των ΗΠΑ.

Επιθετική πολιτική για την κλιματική αλλαγή

Οι πολιτικές για την κλιματική αλλαγή της Καλιφόρνιας είναι επίσης από τις πιο επιθετικές από οποιαδήποτε πολιτεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός στόχου για την απαγόρευση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2035.
Αρκετές πράσινες ομάδες και δημοκρατικοί νομοθέτες πιστεύουν ότι η πολιτεία πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα για να σταματήσει τις γεωτρήσεις, ενώ η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου επέκρινε την ανακοίνωση του κυβερνήτη, όπως και ορισμένοι πολιτικοί που δήλωσαν ότι η δράση θα πλήξει θέσεις εργασίας και κοινότητες που εξαρτώνται από τις γεωτρήσεις.
Η Ένωση Πετρελαιοειδών της Δυτικής Πολιτείας, σε ανακοίνωση, δεσμεύθηκε "να καταπολεμήσει αυτήν την επιβλαβή και παράνομη εντολή"
Η Newsom ανέθεσε στον κρατικό ρυθμιστή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Καλιφόρνια, τη Διεύθυνση Γεωλογικής Ενέργειας, να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα σταματήσει την έκδοση αδειών υδραυλικής θραύσης έως το 2024. Το Fracking αντιπροσωπεύει μόλις το 2% της εξόρυξης πετρελαίου στην Καλιφόρνια. Επιπλέον, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Πόρων της Καλιφόρνιας,το οποίο υπαγορεύει τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, θα αξιολογήσει τον τρόπο σταδιακής εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου έως το 2045.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης