Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι ΑΠΕ «συμπαρέσυραν» την Total προς την κερδοφορία το α' τρίμηνο

Οι ΑΠΕ «συμπαρέσυραν» την Total προς την κερδοφορία το α' τρίμηνο
Η Total μείωσε την απόδοση των διυλιστηρίων της κατά 38% παγκοσμίως και 81% στη Γαλλία

Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσε η Total το α’ τρίμηνο του έτους στην ανάντη επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, με τον τομέα των ΑΠΕ να συμβάλλει στην υψηλή λειτουργική κερδοφορία.  Συνολικά, η Total ανέφερε αύξηση κατά 69% σε ετήσια βάση στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο.

Οι πωλήσεις LNG της εταιρείας ήταν σταθερές σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο στα 9,9 εκατομμύρια mt, αλλά η εταιρεία είπε ότι είχε υπερδιπλασιάσει την εγκατεστημένη χωρητικότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας το προηγούμενο έτος από 3 GW σε 7,8 GW.

Παράλληλα, ο γαλλικός κολοσσός προέβλεψε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παρέμενε σταθερή το 2021 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020, παρόλο που η παραγωγή υδρογονανθράκων πρώτου τριμήνου μειώθηκε κατά 7% το έτος σε 2,86 εκατομμύρια b / d ισοδυνάμου πετρελαίου, εντός της οποίας η παραγωγή υγρών μειώθηκε κατά 11% σε 1,51 εκατομμύρια b / d. Ο Όμιλος διατηρεί τις προσδοκίες του για σταθερή παραγωγή υδρογονανθράκων το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Patrick Pouyanne σημείωσε ότι: «Το προσαρμοσμένο κέρδος για το τρίμηνο ήταν υψηλότερο από το ίδιο τρίμηνο δύο χρόνια νωρίτερα, το 2019, ενισχύοντας τις ελπίδες για ανάκαμψη. Ωστόσο, το περιβάλλον του πετρελαίου παραμένει ασταθές και εξαρτάται από την παγκόσμια ανάκαμψη της ζήτησης, που εξακολουθεί να επηρεάζεται από την πανδημία».

Τέλος, η Total μείωσε την απόδοση των διυλιστηρίων της κατά 38% παγκοσμίως και 81% στη Γαλλία, σε 1,15 εκατομμύρια b / d και 114.000 b / d αντίστοιχα, καθώς εργάζεται για τη μείωση της χωρητικότητας ή τη μετατροπή των εγκαταστάσεων σε παραγωγή ανανεώσιμων καυσίμων.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης