Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Fitch: Οι 3 ασθένειες της Ελλάδας - Στο +3% το ΑΕΠ το 2021 και στο +7,6% το 2022

tags :
Fitch: Οι 3 ασθένειες της Ελλάδας - Στο +3% το ΑΕΠ το 2021 και στο +7,6% το 2022
Η επόμενη αξιολόγηση της Ελλάδας από τον Fitch είναι στις 16 Ιουλίου 2021
Αδύναμο αναπτυξιακό δυναμικό, εξαιρετικά υψηλοί δείκτες μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και μεγάλο δημόσιο και εξωτερικό χρέος, είναι σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch οι τρεις μεγάλες «ασθένειες» - αδυναμίες της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει ο οίκος στην τελευταία επισκόπηση των κρατικών αξιολογήσεων της δυτικής Ευρώπης (Western Europe Sovereign Credit Overview: 2Q21), η αξιολόγηση της Ελλάδας αντικατοπτρίζει το σχετικά υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα και διακυβέρνησης, σε σχέση με τις περισσότερες χώρες που δεν διαθέτουν επενδυτική βαθμίδα.
 
Αυτά όμως έρχονται σε αντίθεση με το αδύναμο αναπτυξιακό δυναμικό, ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) στον τραπεζικό τομέα και πολύ υψηλά αποθέματα δημόσιου και εξωτερικού χρέους.

Πρόβλεψη ανάκαμψης, κίνδυνοι

Το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 8,2% το 2020, ωστόσο ο οίκος αναμένει μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη τα επόμενα δύο χρόνια, υποθέτοντας μια σημαντική χαλάρωση της παγκόσμιας κρίσης υγείας μετά την έναρξη των προγραμμάτων εμβολιασμού, καθώς και την προκαταρκτική απορρόφηση των πόρων που διατίθενται στην ΕΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης