Ενέργεια

Η Bloom Energy αλλάζει τα δεδομένα και χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο

Η Bloom Energy αλλάζει τα δεδομένα και χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο

 Συνεργασία με την SK Engineering and Construction για την ανάπτυξη υδρογόνου

 

Αναγνωρίζοντας το πιθανό όφελος που φαίνεται να προσφέρει η οικονομία υδρογόνου, η Bloom Energy ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι το σχέδιό της να εισέλθει στην εμπορική αγορά υδρογόνου. Ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση αυτής της στρατηγικής ήταν η ανάπτυξη ενός πιλοτικού έργου, το οποίο η εταιρεία έχει πλέον με επιτυχία.

Σύμφωνα με το The Motley Fool η Bloom Energy ανακοίνωσε ότι με τον συνεργάτη της, SK Engineering and Construction (SK E&C), ολοκλήρωσε την ανάπτυξη στο Ulsan της Νότιας Κορέας, 100 κιλοβάτ κυψελών καυσίμου στερεού οξειδίου (SOFC) που τροφοδοτούνται μόνο από υδρογόνο.
Ενώ η Bloom Energy πρωτοπορεί για λύσεις κυψελών καυσίμου εδώ και χρόνια, είχε προηγουμένως βασιστεί στο φυσικό αέριο και το βιοαέριο για την τροφοδοσία των κυψελών καυσίμου. Το έργο σηματοδοτεί ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας.

Ορόσημο

Μιλώντας για την εγκατάσταση, ο KR Sridhar, Διευθύνων Σύμβουλος της Bloom Energy, επεσήμανε ότι: "Αυτή η ανάπτυξη σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για το Bloom, αλλά και για το μέλλον της παραγωγής ενέργειας με βάση το υδρογόνο."
Ο Sridhar πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με την SK E&C. Μαζί, είμαστε σε θέση να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία υδρογόνου». Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης αυτού του πιλοτικού έργου, η Bloom Energy θα συνεργαστεί με την SK E&C για την ανάπτυξη μιας εγκατάστασης Energy Server με υδρογόνο 1 megawatt έως το 2022.
Η απόκτηση ελκυστικότητας σχετικά με το εμπορικό υδρογόνο στη Νότια Κορέα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για την Bloom Energy, καθώς η χώρα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη μιας οικονομίας υδρογόνου. Για παράδειγμα, η Νότια Κορέα στοχεύει στην προμήθεια 15 gigawatt ισχύος από τα κύτταρα καυσίμου έως το 2040.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης