Ενέργεια

BNAmericas: Προσθήκη 700.000 bpd έως το 2030 στη συνολική εθνική παραγωγή πετρελαίου του Μεξικού

BNAmericas: Προσθήκη 700.000 bpd έως το 2030 στη συνολική εθνική παραγωγή πετρελαίου του Μεξικού
H παραγωγή πρόκειται να αυξηθεί κατά περίπου 18% ετησίως

Τα πετρελαϊκά έργα ιδιωτικών εταιρειών του Μεξικού θα μπορούσαν να φέρουν επιπλέον 704.000 bpd στη συνολική εθνική παραγωγή πετρελαίου έως το 2030, ανέφερε η BNAmericas, που αναμεταδίδει το Oilprice.

Φέτος, η παραγωγή από έργα που αφορούν ιδιωτικές εταιρείες ανέρχεται στα 264.000 bpd. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η παραγωγή πρόκειται να αυξηθεί κατά περίπου 18% ετησίως, σύμφωνα με τον Επίτροπο της Ρυθμιστικής Αρχής πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, Hector Moreira.

Η διαμόρφωση του πλαισίου

Επιπλέον, περισσότερο από το ήμισυ αυτής της επιπλέον παραγωγής πετρελαίου το 2030 θα προέλθει από έργα που λειτουργούν αποκλειστικά από ιδιωτικές εταιρείες, στο 54,2% του συνόλου. Άλλο 35,2% θα προέλθει από συμβόλαια μεταξύ Pemex και ιδιωτικών παικτών. Τα υπόλοιπα θα προέλθουν από έργα που λειτουργούν αποκλειστικά από τον Μεξικάνικο κρατικό φορέα ενέργειας.

Οι συμβάσεις που κατέστησαν δυνατή αυτή την πρόσθετη παραγωγή εισήχθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μεξικού, η οποία τέθηκε σε ισχύ με φιλόδοξα σχέδια για το άνοιγμα της ενεργειακής βιομηχανίας της χώρας σε ξένους παίκτες για την τόνωση της ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που εισήγαγε η κυβέρνηση Pena Nieto, οι δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προσφορές μεταξύ τους για την ανάπτυξη πετρελαϊκών και φυσικού αερίου. Ταυτόχρονα, η Pemex είχε την επιλογή να υπογράψει συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες για να λειτουργήσει μπλοκ που είχαν αρχικά ανατεθεί στην κρατική εταιρεία σε περίπτωση που δεν μπορούσε να τα αναπτύξει μόνη της.

Όταν η κυβέρνηση του Andres Manuel Lopez Obrador αντικατέστησε τη διοίκηση Pena Nieto, όλες οι προσφορές πετρελαίου και φυσικού αερίου ακυρώθηκαν μέχρι νεωτέρας, καθώς η νέα κυβέρνηση άρχισε να ερευνά τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για αποδεικτικά στοιχεία διαφθοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης