Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Santos και Eni σχεδιάζουν ανάπτυξη πεδίων φυσικού αερίου στην Αυστραλία

Santos και Eni σχεδιάζουν ανάπτυξη πεδίων φυσικού αερίου στην Αυστραλία
Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η αποθήκευση άνθρακα στο Τμόρ

 

Η Santos και η ιταλική Eni θα εξετάσουν την ανάπτυξη πεδίων φυσικού αερίου από τη βορειοδυτική Αυστραλία, επεκτείνοντας τις εξαγωγές αερίου από το Darwin και χρησιμοποιώντας ένα εξαντλημένο πεδίο αερίου στη θάλασσα του Τιμόρ για να συλλάβει και να αποθηκεύσει άνθρακα ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Δευτέρα 3.5.2021.

Η κίνηση έρχεται μετά την αποτυχημένη πώληση των αυστραλιανών περιουσιακών στοιχείων του φυσικού αερίου της Eni νωρίτερα φέτος, καθώς απέτυχε να προσελκύσει ισχυρές προσφορές.

Eni και Santos είναι εταίροι στο πεδίο αερίου Bayu undan στη θάλασσα του Τιμόρ, η οποία τροφοδοτεί τη μονάδα Darwin LNG . Τα φορολογικά έσοδα από τον τομέα είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για το Ανατολικό Τιμόρ από το 2004.

Το Bayu Undan πρόκειται να εξαντληθεί το 2023, πράγμα που σημαίνει ότι η φτωχή χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας θα πρέπει να βρει νέες πηγές εισοδήματος καθώς το ταμείο πλούτου, το οποίο είχε 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2019, δεν θα έχει πλέον έσοδα.

Οι εταιρείες εξετάζουν τη μετατροπή των εγκαταστάσεων Bayu Undan για τη λήψη και την αποθήκευση  άνθρακα (CCS), τα οποία θα μπορούσαν να λάβουν εκπομπές από τη βιομηχανία στο βόρειο έδαφος και να παράσχουν νέα πηγή εσόδων για το Ανατολικό Τιμόρ, ανέφερε η Santos

Η Santos δεν παρέσχε λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος μετατροπής των εγκαταστάσεων για CCS, συμπεριλαμβανομένου ενός αγωγού 50 χιλιομέτρων (312 μιλίων) από το Darwin.

Η Eni ανέφερε ότι η συνεργασία με τον Santos ήταν "ένα σημαντικό βήμα για την ανάντη δραστηριότητα στην Αυστραλία", σύμφωνα με τη στρατηγική του να είναι ουδέτερη άνθρακα μέχρι το 2050.

Η Santos στοχεύει να είναι ουδέτερος άνθρακα μέχρι το 2040.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης