Ανανεώσιμες

H Ameresco κατασκεύασε για την ΔΕΗΑΝ το αιολικό 10MW στην Κεφαλλονιά

H Ameresco κατασκεύασε για την ΔΕΗΑΝ το αιολικό 10MW στην Κεφαλλονιά
Ποιά είναι η αμερικανική εταιρία με Ελληνοαμερικανούς στο τιμόνι που ήλθε στην Ελλάδα

H Ameresco ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά ολοληρώνοντας το αιολικό πάρκο της ΔΕΗ στην Κεφαλλονιά, δυναμικότητας 10 MW.
Η εταιρία στην οποία έχει αναφερθεί επανελλειμμένως το WEN στοχεύει σε δύο τομείς:
Ο πρώτος είναι οι ΑΠΕ και συγκεκριμένα η αιολική ενέργεια και ο δεύτερος η εξοικονόμηση.

Στον κλάδο των αιολικών η αμερικανική εταιρία στοχεύει σε επένδυση 200 MW, μέρος της οποίας έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Όπως ανέφρε σε δημοσίευμα του το WEN πριν από μερικούς μήνες, την Ameresco δεν την ενδιαφέρει μόνο η συνεργασία με την ΔΕΗ σε επίπεδο ανάπτυξης των ΑΠΕ.
Ούσα από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρίες στις ΗΠΑ στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας, ενδιαφέρεται να δώσει την δυνατότητα στην ΔΕΗ να αξιοποιήσει τεχνογνωσία προς αυτήν την κατεύθυνση.
Με τον τρόπο αυτό ο ελληνικός κολοσσσός θα ενισχύσει την ενεργειακή του αποδοτικότητα και θα καταγράψει σημαντικά ωφέλη στην πορεία της αναδιάρθρωσης.

Oι ελληνικές προοπτικές

Η Ameresco είδε την κεφαλαιοποίησή της να διπλασιάζεται το 2020 στην Wall και να ξεπερνά τα 2 δισ, σήμερα στα 2,65 δισ, καθώς η αγορά προεξοφλέι την στροφή στην πράσινη πολιτική από το νέο πρόεδρο Biden.
CEO της είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος και αναγνωρισμένος Ελληνοαμερικανός ο κ. George Sakellaris, ενώ τα συμφέροντά της εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο καθηγητής κ. Παναγιώτης - Πέτρος Κόντης που επίσης διδάσκει στο Northeastern University.

Όπως είχε καταγράψει το WEN, η Ameresco θεωρεί ότι οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς είναι οι κατάλληλες, καθώς διαβλέπει ότι η Ευρώπη στρατηγικά αποφάσισε να κλείσει το κενό στον τομέα της εξοικονόμησης με τις ΗΠΑ, όπου ο κλάδος αυτός γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη με πολλαπλά κέρδη για την οικονομία και το περιβάλλον.
Έτσι στον στόχο της αμερικανικής εταιρίας είναι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας εγκαταστάσεων που αφορούν μεγάλα νοσοσκομεία είτε βιομηχανίες.
Η Ameresco αναλαμβάνει το σύνολο της υπηρεσίας αυτής και παραδίδει με το κλειδί στο χέρι την αναβαθμισμένη επένδυση στην επιχείρηση που προχωρά την διαδικασία της εξοικονόμησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης