Ενέργεια

Το πιλοτικό σχέδιο της Talen Energy Corporation για συστήματα μπαταριών 1 GW

Το πιλοτικό σχέδιο της Talen Energy Corporation για συστήματα μπαταριών 1 GW
Την επόμενη πενταετία θα είναι έτοιμα τα έργα

Σχέδια για την ανάπτυξη αυτόνομων έργων αποθήκευσης μπαταριών ισχύος 1 GW παρουσίασε εταιρεία του Τέξας. Μέρος της στρατηγικής της Texas Talen Energy Corporation είναι τα έργα ΑΠΕ και ψηφιακών υποδομών.

Μάλιστα, τα έργα τα οποία κυμαίνονται από 20 έως περίπου 300 MW σε τρεις πολιτείες, αναμένεται να αναπτυχθούν τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. To πιλοτικό σχέδιο των έργων θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μέριλαντ και το Νιου Τζέρσευ.

Πιο αναλυτικά

Η εγκατάσταση HA Wagner συγκαταλέγεται μεταξύ των projects άνθρακα, στο πλαίσιο των όσων ανακοίνωσε η Talen για κατάργηση του άνθρακα μέχρι το τέλος του 2025. Το έργο μπαταρίας Camden αναμένεται να χρησιμεύσει ως πόρος πρόσθετης χωρητικότητας δίπλα στην εγκατάσταση παραγωγής φυσικού αερίου της εταιρείας. Χρονικός ορίζοντας της κατασκευής των συγκεκριμένων έργων προσδιορίζεται το τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους.

Ο πρόεδρος της Talen, Alex Hernandez, δήλωσε: «Τα έργα ανάπτυξης της αποθήκευσης μπαταριών της εταιρείας θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην προώθηση της μετάβασης της καθαρής ενέργειας της χώρας μας.

Οι μπαταρίες της δεκαετίας του 1960, επίσης γνωστές ως ορυκτές μονάδες παραγωγής ενέργειας, θα μετατραπούν τελικά σε μπαταρίες του αύριο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μπαταρίες που χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες. Τα συγκεκριμένα έργα μπαταρίας θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των ΑΠΕ και της ισχύος, όταν κρίνεται αναγκαία.

Τέλος, πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη μπαταριών της κλίμακας Giga θα γίνει όλο και πιο πολύτιμη, δεδομένου ότι η τεχνολογία των μπαταριών βελτιώνεται συνεχώς και το κόστος της κατασκευής του μειώνεται σταθερά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης