Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τέλος σε SMS και click inside/click away από 14/5 - Κυκλοφορία έως τις 00:30

Τέλος σε SMS και click inside/click away από 14/5 - Κυκλοφορία έως τις 00:30

Με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις στα νησιά

Τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων και ουσιαστικά… το τέλος του lockdown ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκέρτσος από την Παρασκευή 14 Μαΐου τελειώνουν τα SMS στο 13033, τα οποία βρίσκονταν στη ζωή μας αδιάκοπα από τον Νοέμβριο του 2020.
Συμπλήρωσε επίσης πως από την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις,απελευθερώνεται και το λιανεμπορίο βάζοντας τέλος στο click away και το click in shop.
Οι μετακινήσεις στα νησιά θα γίνονται με αρνητικό τεστ κάθε τύπου (ράπιντ, σελφ ή μοριακό), με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με βεβαίωση νόσησης.
Παράλληλα, ο κ.Σκέρτσος έκανε γνωστό ότι το πράσινο πιστοποιητικό τίθεται σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιασθεί.
Ακόμα, από την ίδια μέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 00:30, αντί για τις 23:00, που ήταν μέχρι σήμερα, και θα ολοκληρώνεται στις 05:00 το πρωί.
Την ίδια μέρα, όπως έχει ανακοινωθεί ανοίγουν και τα μουσεία.
Αύριο Πέμπτη 13/5 ο  υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει το πλάνο για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας, τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στον εμβολιασμό των νησιών με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson με απώτερο στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης