Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τι ζητά η JPMorgan από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις εκπομπές αερίων

Τι ζητά η JPMorgan από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις εκπομπές αερίων
Στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα επιβάλει η τράπεζα στους πελάτες της

Η JPMorgan Chase & Co ανακοίνωσε την Πέμπτη 14.5.2021 μεσοπρόθεσμους στόχους μείωσης του άνθρακα για τους πελάτες, καθώς οι τράπεζες αντιμετωπίζουν πιέσεις να ευθυγραμμίσουν τις χρηματοδοτικές τους δραστηριότητες με τις δεσμεύσεις τους για την κλιματική αλλαγή.
Η αμερικανική τράπεζα ζητά από τους πελάτες της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοκινήτων να επιτύχουν τους στόχους μείωσης έντασης άνθρακα και για τους πελάτες πετρελαίου και φυσικού αερίου να επιτύχουν τους επιχειρησιακούς και τελικούς στόχους μείωσης της έντασης άνθρακα έως το 2030.
"Λαμβάνουμε μέτρα για την αντιμετώπιση των εκπομπών των πελατών που χρηματοδοτούμε", δήλωσε στο Reuters η Marisa Buchanan, επικεφαλής αειφορίας της JPMorgan.
Επεσήμανε ότι οι στόχοι σηματοδοτούν τις προσδοκίες της τράπεζας ότι οι πελάτες της λειτουργούν υπεύθυνα και λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να επενδύσουν σε ένα μέλλον χαμηλότερου άνθρακα.
Η JPMorgan ζητά από την ηλεκτρική ενέργεια και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις άμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές που παράγονται από τα κτήριά τους, καθώς και τις εκπομπές από εταιρείες που παρέχουν ενέργεια ή άλλες υπηρεσίες απαραίτητες για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.
Η τράπεζα ζητά από πελάτες πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν την ένταση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών, καθώς και τις εκπομπές από την καύση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Έντονες πιέσεις

Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για να αποκαλύψουν περισσότερα σχετικά με τις εκπομπές από δραστηριότητες που χρηματοδοτούν.
Η JPMorgan μαζί με την ευρύτερη βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών υπήρξε εδώ και καιρό στόχος ακτιβιστών για το κλίμα, οι οποίοι λένε ότι η υποστήριξη της βιομηχανίας για έργα βαρέως άνθρακα έρχεται σε αντίθεση με την υποστήριξη της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή του 2015.
Τον περασμένο μήνα, η JPMorgan δήλωσε ότι στοχεύει στο δανεισμό, την επένδυση και την παροχή άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έως και 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για επιχειρήσεις που θα γίνουν από εταιρείες και έργα που αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή και την κοινωνική ανισότητα την επόμενη δεκαετία.
Την ικανοποίησή τους για τους νέους στόχους μείωσης του άνθρακα της τράπεζας εξέφρασαν τουλάχιστον δύο περιβαλλοντικές ομάδες, το EDF και το CERES.
"Χαιρετίζουμε τη μετάβαση σε προσωρινούς στόχους", δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής της EDF. "Βλέπουμε ότι η JPM ξεκινά το ταξίδι από τις δεσμεύσεις στην πρόοδο."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης