Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Καθησυχαστικός Biden για τον εφοδιασμό των καυσίμων στις ΗΠΑ σε ομαλό επίπεδο

Καθησυχαστικός Biden για τον εφοδιασμό των καυσίμων στις ΗΠΑ σε ομαλό επίπεδο
Η εταιρία εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την επιστροφή της αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμων στην κανονική λειτουργία της

Πλήρη διαβεβαίωση στους αυτοκινητιστές των ΗΠΑ ότι θα αρχίσει να επιστρέφει η παροχή καυσίμων σε φυσιολογικά επίπεδα αυτό το Σαββατοκύριακο, ακόμη και αν η βενζίνη εξαντλείται σε όλο και περισσότερους σταθμούς καυσίμων στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, έδωσε ο Joe Biden.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Colonial Pipeline ανακοίνωσε αργά χθες (13/5), ότι επανεκκίνησε ολόκληρο το σύστημα των αγωγών της και διένειμε καύσιμα σε όλες τις αγορές που εξυπηρετεί. Η εταιρία εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την επιστροφή της αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμων στην κανονική λειτουργία της, για το συνολικό μήκος των 8.850 χιλιομέτρων του αγωγού.

Οι ελλείψεις βενζίνης χειροτέρευσαν από τη Βιρτζίνια μέχρι τη Φλόριντα, καθώς τόσο τα σημεία εφοδιασμού, όσο και τα κέντρα διανομής ανέμεναν την έναρξη της τροφοδοσίας τους με καύσιμα.Η διακοπή της λειτουργίας του αγωγού οδήγησε δύο διυλιστήρια να μειώσουν την παραγωγή τους, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρίες να ανακατευθύνουν αεροσκάφη τους για τον ανεφοδιασμό τους με καύσιμα σε αεροδρόμια εκτός περιοχών με ελλείψεις καυσίμων.

Επανεκκίνηση της λειτουργίας του αγωγού

Η επανεκκίνηση της λειτουργίας του αγωγού αναμενόταν να αποκαταστήσει την τροφοδοσία καυσίμων στην περιοχές που αντιμετώπιζαν πρόβλημα, μέχρι χθες, σύμφωνα με δηλώσεις τις υπουργού Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ.

Χθες, περίπου το 70% των σταθμών ανεφοδιασμού βενζίνης στη Βόρεια Καρολίνα έμειναν χωρίς καύσιμα, ενώ περίπου το 50% των σταθμών στη Βιρτζίνια, στη Νότια Καρολίνα και στη Τζόρτζια είχαν ελλείψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία ιχνηλάτησης εφοδιασμού καυσίμων (GasBuddy).

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης