Ενέργεια

BHP, Rio και Vale προκήρυξαν διαγωνισμό για τη μείωση των εκπομπών βαρέων φορτηγών

tags :
BHP, Rio και Vale προκήρυξαν διαγωνισμό για τη μείωση των εκπομπών βαρέων φορτηγών

 Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα είναι ανοιχτές από σήμερα 18 Μαΐου, και οι υποψήφιοι με short list αναμένεται να υλοποιήσουν τις ιδέες τους αργότερα κατά τη διάρκεια αυτού του έτους

 

Οι τρεις κορυφαίες εταιρείες εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο BHP, Rio, Vale προκήρυξαν διαγωνισμό για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για την παροχή ισχύος σε στόλους φορτηγών ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες καθώς προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Το "Charge on Innovation Challenge", το οποίο διαχειρίζονται οι BHP Group (BHP.AX), Rio Tinto (RIO.AX) και Vale SA (VALE3.SA) με τον αυστραλιανό οργανισμό υπηρεσιών εξόρυξης Austmine, αναζητά λύσεις γρήγορης φόρτισης που θα προσφέρουν περίπου 400 κιλοβατώρες (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας σε στόλους φορτηγών σε απομακρυσμένες περιοχές ορυχείων.

Η εξορυκτική βιομηχανία επιδιώκει να μετατοπίσει τους στόλους φορτηγών από ντίζελ σε ηλεκτρικό για να μειώσει τις εκπομπές. Αλλά ένα από τα ζητήματα είναι ότι τα τρέχοντα συστήματα φόρτισης απαιτούν πολύ χρόνο για τη φόρτιση μεγάλων φορτηγών, κάτι που θα επηρέαζε την παραγωγικότητα, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση.
Το ντίζελ συμβάλλει σημαντικά στις εκπομπές άνθρακα των εταιρίων εξόρυξης.

«Αναμένουμε ότι η πρόκληση θα ενθαρρύνει καινοτόμες ιδέες, μερικές από τις οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα σε υπάρχοντα ηλεκτρικό εξοπλισμό ντίζελ και να βοηθήσουν στην ταχεία εφαρμογή μακροπρόθεσμων λύσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος της BHP Minerals Australia Edgar Basto.

Φόρτιση

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρουν μια λύση που θα φορτίσει φορτηγά 220 τόνων στον κύκλο μεταφοράς που αποτελείται από φορτίο, ταξίδια, χωματερή, επιστροφή και αναμονή.Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα είναι ανοιχτές από τις 18 Μαΐου, και οι υποψήφιοι με short list αναμένεται να υλοποιήσουν τις ιδέες τους αργότερα κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.
Η ομάδα καλεί επίσης άλλους ανθρακωρύχους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

«Οι εταιρικές σχέσεις και οι συνεργασίες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική τεχνολογική αλλαγή», δήλωσε ο Mark Davies της Rio Tinto Executive Safety, Technical and Projects.
"Πρόκειται για μια σημαντική, βιομηχανική προσέγγιση που έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για προμηθευτές, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο."

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης