Ενέργεια

ΗΠΑ: Μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα από τα κτίρια

ΗΠΑ: Μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα από τα κτίρια

Καθιερώνονται πρότυπα απόδοσης κτιρίων στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέτρα για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θέτοντας νέα πρότυπα απόδοσης για ομοσπονδιακά κτίρια και επιταχύνοντας την υιοθέτηση τεχνολογιών για τη θέρμανση κτιρίων με ηλεκτρική ενέργεια και όχι ορυκτά καύσιμα.

Οι κινήσεις είναι οι τελευταίες σε μια αυξανόμενη πίεση για μείωση της χρήσης φυσικού αερίου σε οικιστικά και εμπορικά κτίρια, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 12% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος Biden θέλει να απελευθερώσει την οικονομία των ΗΠΑ από τον άνθρακα έως το 2050 και να επιτύχει ένα 100% καθαρό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035. Οι υποστηρικτές της αλλαγής θέλουν τα κτίρια να λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια και να τροφοδοτούνται από δίκτυο χωρίς εκπομπές.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν  δεν χρειάζονται έγκριση από το Κογκρέσο.
Η αμερικανική κυβέρνηση θα αναπτύξει για πρώτη φορά «πρότυπα απόδοσης κτιρίων» για ομοσπονδιακά κτίρια σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση.

Χρηματοδότηση για τις αντλίες θερμότητας

Το Υπουργείο Ενέργειας θα διαθέσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια χρηματοδότησης της έρευνας και αύξησης της υιοθέτησης στην αγορά των αντλιών θερμότητας, που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.
Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θέτει νέα πρότυπα "Energy Star" για αντλίες θερμότητας και κινητοποιεί εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στη δημιουργία κινήτρων για τεχνολογία εξοικονόμησης εκπομπών.
Η ανάπτυξη προτύπων επιδόσεων κτιρίων θα επιβλέπεται από μια διεπαγγελματική διαδικασία που περιλαμβάνει το Υπουργείο Ενέργειας, την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και τη Γενική Υπηρεσία Υπηρεσιών, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι "θα καθορίσει μετρήσεις, στόχους και μεθόδους παρακολούθησης για την επίτευξη των ομοσπονδιακών στόχων εκπομπών άνθρακα", αλλά δεν δημοσίευσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ή λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη προτύπων απόδοσης κτιρίου.
Τα πρότυπα θα προσδιορίσουν τελικά ορόσημα απόδοσης, καθώς και τους πόρους που χρειάζονται οι υπηρεσίες για να τα ανταποκριθούν, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης σειρά προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση της τεχνολογίας κοπής άνθρακα και την επένδυση σε εργατικό δυναμικό ικανό να εργαστεί για την αποδοτικότητα του κτιρίου.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης