Το EnergyBritain USS επενδύει 225 εκατ. ευρώ σε ΑΠΕ στην Ισπανία

Το EnergyBritain USS επενδύει 225 εκατ. ευρώ σε ΑΠΕ στην Ισπανία
Απέκτησε μερίδιο 50% στην Bruc Energy

Το βρετανικό ιδιωτικό συνταξιοδοτικό ταμείο Universities Superannuation Scheme (USS) ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει 225 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει μερίδιο 50% στην Bruc Energy, η οποία αναπτύσσει έργα ανανεώσιμης ενέργειας στην Ισπανία και την Πορτογαλία.
Η εισροή ρευστότητας σε ανανεώσιμες πηγές στην Ιβηρική χερσόνησο είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τον κλάδο μετά από πρόσφατες οπισθοδρομήσεις.
Ο Όμιλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Opdenergy αποχώρησε από μια αρχική δημόσια προσφορά πριν από δύο εβδομάδες επικαλούμενος "ασταθείς συνθήκες στις αγορές" και οι μετοχές της αντίπαλης Econener (ECNER.MC) έπεσαν κατά 15% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης λίγες ημέρες νωρίτερα.
Η Bruc Energy, η οποία δημιουργήθηκε στην Ισπανία από το καναδικό ταμείο συντάξεων OPTrust και ο Ισπανός επιχειρηματίας Juan Bejar, σχεδιάζουν να αναπτύξουν ηλιακά έργα στην Ισπανία και την Πορτογαλία με συνολική δυναμική χωρητικότητα 4.000 μεγαβάτ.
"Ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας της ηλιακής ενέργειας και οι σταθερές αποδόσεις καθιστούν τις ανανεώσιμες πηγές ελκυστικές για ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που πρέπει να πληρώνει συντάξεις για τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Gavin Merchant, επικεφαλής των άμεσων ιδίων κεφαλαίων της USS.
Η συναλλαγή πραγματοποίηθηκε από την Royal Bank of Canada (RBC), την Greenhill και την Nomura.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης