Iberdrola και Cummins «στήνουν πάρτι» στο πράσινο υδρογόνο

Iberdrola και Cummins «στήνουν πάρτι» στο πράσινο υδρογόνο
Ισπανία και Πορτογαλία τα μεγάλα έργα ανάπτυξης των εταιρειών

Η ισπανική εταιρεία ενέργειας Iberdrola συνεργάζεται με την εταιρεία τεχνολογίας ηλεκτρικής ενέργειας Cummings για την ανάπτυξη μεγάλων πράσινων μονάδων υδρογόνου στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Η εν λόγω συνεργασία αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξης επιχειρηματικών ευκαιριών στην αγορά ηλεκτρολυτών της Iberia, προωθώντας το πράσινο υδρογόνο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση της περιοχής για τη νέα μονάδα ηλεκτρολυτή PEM (εικόνα) της Cummins που θα φιλοξενήσει συναρμολόγηση και δοκιμή συστήματος για περίπου 500MW ετησίως. Η εγκατάσταση, η οποία αρχικά θα είναι 22.000 τετραγωνικά μέτρα, αναμένεται να ανοίξει το 2023, δημιουργώντας 350 νέες θέσεις εργασίας καθώς αυξάνεται η παραγωγή.

Το έργο της Cummins

Η Cummins έχει αναπτύξει περισσότερους από 600 ηλεκτρολύτες σε 100 χώρες παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της συμμαχίας, ένα έργο πράσινου υδρογόνου 230MW στο Palos de la Frontera που έχει προγραμματίσει η Iberdrola για τον παραγωγό λιπασμάτων Fertiberia θα γίνει σημείο αναφοράς για μεγάλα έργα ηλεκτρόλυσης. Η Cummins θα είναι ο προμηθευτής ηλεκτρολυτών για το έργο Palos και μέσω της εμπειρίας που αποκτήθηκε στο έργο, οι Iberdrola και Cummins θα συνεργαστούν από κοινού στο σχεδιασμό λύσεων για μεγάλα έργα ηλεκτρόλυσης.

Συνεργασία προοπτικών

Σημειώνεται ότι η Cummins και η Iberdrola συνεργάζονται επίσης σε έναν σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με το μέλλον να επιφυλάσσει νέες και περισσότερες ευκαιρίες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Iberdrola, Ignacio Galan, δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία θα επιταχύνει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ισπανία και θα δημιουργήσει μια νέα βιομηχανία, την κατασκευή συστημάτων ηλεκτρολυτών, με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης. Συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στο φιλόδοξο σχέδιό μας να θέσουμε την Ισπανία και την Ευρώπη στην παγκόσμια πρώτη γραμμή αυτής της τεχνολογίας, μειώνοντας την ενεργειακή εξάρτηση και την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.

Ευλογούμε τα γένια μας για την επιλογή να εντοπίσουμε το έργο σε μια περιοχή που εκτιμούμε και στην οποία διατηρούμε μια ιστορική παρουσία και δέσμευση. Αυτή η κοινή πρωτοβουλία θα συμβάλει στην οικονομική, βιομηχανική και ποιοτική ανάπτυξη της απασχόλησης στην περιοχή και θα ενισχύσει τη μεγάλη καινοτόμο δέσμευσή της για μια αποφασιστική τεχνολογία για την απαλλαγή από τον άνθρακα της βιομηχανίας».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cummins Tom Linebarger δήλωσε: «Η Ισπανία προσφέρει ένα ισχυρό και δυναμικό τοπικό περιβάλλον για την παραγωγή υδρογόνου και είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε εδώ και αυξάνουμε σημαντικά την παραγωγική μας ικανότητα στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της επέκτασής μας σε νέες αγορές, φέρνοντας νέα καθαρή τεχνολογία στους πελάτες και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες για την υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καθώς οι κοινότητες κινούνται προς μηδενικές εκπομπές, αυτό είναι το τελευταίο παράδειγμα της παγκόσμιας προσπάθειας της Cummins για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα και επιτάχυνση της οικονομίας του υδρογόνου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης