Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Goldman: Ανάπτυξη πάνω από 5% έως το 2026 για την Ελλάδα λόγω Ταμείου Ανάκαμψης

Goldman: Ανάπτυξη πάνω από 5% έως το 2026 για την Ελλάδα λόγω Ταμείου Ανάκαμψης
Η πιο ωφελημένη χώρα στην ΕΕ από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση της Goldmans Sachs
Η πλέον ωφελημένη ευρωπαϊκή χώρα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η Ελλάδα, καθώς με αυτό ως «όπλο» αναμένεται να έχει σωρευτική ανάπτυξη έως το 2026 πάνω από 5%, όπως αναφέρει η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, που επιγράφεται «Let the Rebound Begin» και την οποία σας παρουσιάζει το Bankingnews.gr, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Νότια Ευρώπη, ώστε να εισέλθει σε βιώσιμους ρυθμούς ανάκαμψης μετά την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.
Τα αναπτυξιακά σχέδια του Νότου, που ενσωματώνουν σε ό,τι αφορά τους προς αξιοποίηση πόρους επιχορηγήσεις και δάνεια, είναι αρκετά… μεγαλεπήβολα.
 
Για την Ιταλία και την Ισπανία αντιστοιχούν στο 12% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, με την Ελλάδα να ξεχωρίζει, αφού το πλάνο της «αγγίζει» το 19% του ΑΕΠ. 
Ως επί το πλείστον, δίνεται έμφαση στις δημόσιες επενδύσεις, που τείνουν να ευνοούν την ανάπτυξη, σε μια πιο βιώσιμη βάση από την τρέχουσα.
Άλλωστε, τα σχέδια ανασυγκρότησης συνοδεύονται, σε κάθε περίπτωση, από δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες ειδικά για την Ισπανία και την Ιταλία είναι ιδιαίτερα φιλόδοξες.
Όπως αναφέρει η Goldman Sachs, παρά το γεγονός ότι ελλοχεύουν συγκεκριμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την εφαρμογή των προγραμμάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, το ΑΕΠ σε Ιταλία και Ισπανία θα εκτιναχθεί πάνω από 5% μέχρι το 2026, ενώ η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα γνωρίζουν ακόμα μεγαλύτερη μεγέθυνση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης