Τελευταία Νέα

Σύμπραξη Equinor, RWE Renewables και Hydro REIN για υπεράκτιο αιολικό project στη Νορβηγία

Σύμπραξη Equinor, RWE Renewables και Hydro REIN για υπεράκτιο αιολικό project στη Νορβηγία
Oι εταίροι θα δηλώσουν συμμετοχή στον πρώτο ανοιχτό διαγωνισμό αιολικής ενέργειας, που αφορά στο Soerlige Nordsjoe II

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν Equinor, RWE Renewables και Hydro REIN για την κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Νορβηγία. Οι εταίροι θα υποβάλουν από κοινού αίτηση στις νορβηγικές αρχές για την ανάπτυξη ενός έργου μεγάλης κλίμακας με ανεμογεννήτριες σταθερές στο βυθό, αν και δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το μέγεθος του project.

Συγκεκριμένα, θα δηλώσουν συμμετοχή στον πρώτο ανοιχτό διαγωνισμό αιολικής ενέργειας, που αφορά στο Soerlige Nordsjoe II, σημείο το οποίο συνορεύει με τον δανικό τομέα της Βόρειας Θάλασσας.

H μετάφραση της συνεργασίας

Η συνεργασία ανάμεσα σε Equinor, RWE και Hydro αντιπροσωπεύει έναν ισχυρό συνδυασμό εμπειρίας και εμπειρογνωμοσύνης από την ανάπτυξη υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, διορατικότητα στην αγορά ενέργειας και εκτελέσεις βιομηχανικών έργων μεγάλης κλίμακας. Οι τρεις εταιρείες έχουν τις δωρεάν δυνατότητες καθώς και την εμπειρία που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός μεγάλου αιολικού πάρκου υπεράκτιων στο Sørlige Nordsjø II.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Equinor για νέες ενεργειακές λύσεις Pål Eitrheim δήλωσε: «Η Βόρεια Θάλασσα έχει έναν από τους καλύτερους αιολικούς πόρους του κόσμου. Ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο ανοικτής θάλασσας στο Sørlige Nordsjø II θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επέκταση της Βόρειας Θάλασσας ως υπεράκτιου ενεργειακού κόμβου και να δημιουργήσει νέες βιομηχανικές ευκαιρίες για τη Νορβηγία ως ενεργειακό έθνος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε αξία και να παρέχουμε ανανεώσιμη ενέργεια στην Ευρώπη».

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Renewables Anja-Isabel Dotzenrath πρόσθεσε: «Η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι το κλειδί για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την υποστήριξη των τοπικών βιομηχανιών και τη δημιουργία νέων, μελλοντικών ανθεκτικών θέσεων εργασίας».

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Hydro Energy, Arvid Moss, δήλωσε: "Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα είναι ένα σημαντικό συστατικό στο μελλοντικό ενεργειακό μείγμα για την απανθρακοποίηση της Ευρώπης και την επίτευξη των στόχων του 2050. Αυτή η συνεργασία είναι μέρος της στρατηγικής μας για διαφοροποίηση και διερεύνηση ευκαιριών ανάπτυξης στην ενέργεια».

Η περιοχή

Το Sørlige Nordsjø II έχει έναν από τους καλύτερους αιολικούς πόρους στον κόσμο με βάθος νερού μεταξύ 53 και 70 μέτρων. Η περιοχή έχει τη δυνατότητα να παραδώσει σημαντική ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας σε χώρες που στοχεύουν στον μετασχηματισμό του ενεργειακού τους μείγματος, ακολουθώντας τις δηλωμένες φιλοδοξίες της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου για χωρητικότητα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 300GW και 100GW έως το 2050 για να επιτύχουν τις ενεργειακές φιλοδοξίες τους.

Τόσο η Equinor όσο και η RWE έχουν ισχυρά ιστορικά στην ανάπτυξη μεγάλων έργων υπεράκτιων αιολικών υποδομών και τα λειτουργούν αποτελεσματικά. Επίσης, η συμμετοχή της Hydro στη συνεργασία φέρνει εκτεταμένη εμπειρία στην εκτέλεση έργων μεγάλης κλίμακας, τη βιομηχανοποίηση και τη βελτιστοποίηση της αγοράς. Η Hydro υπήρξε τα τελευταία χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς αγοραστές ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο και υπήρξε κεντρικός στη διαμόρφωση εμπορικών ιδεών που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη Νορβηγία και τη Σουηδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης